Číňané žasli. Přestaňte obchodovat s lidskými orgány, hlásali demonstranti. Proč Tvrdík nereaguje, skandovali

16.06.2015 15:53

FOTO UVNITŘ O konkrétních projektech v oblasti zdravotnictví jednají na vůbec prvním podobném summitu v Praze zástupci Číny s ministry zdravotnictví šestnácti zemí střední a východní Evropy. Ne všem se ale postoje Číny líbí. ParlamentníListy.cz totiž navštívily skupinu protestující přímo v centru naší metropole.

Číňané žasli. Přestaňte obchodovat s lidskými orgány, hlásali demonstranti. Proč Tvrdík nereaguje, skandovali
Foto: Tomáš Nový
Popisek: Protičínský manifest v centru Prahy

Ačkoli prakticky všechna česká média chválí kongres a jeho výsledky, ParlamentníListy.cz hovořily hned s několika lidmi, jimž se asijská velmoc a její přístup k lidskému zdraví nelíbí. Svou nevoli dali najevo v centru Prahy, a to přímo před hotelem Hilton, kde jsou někteří z ministrů ubytovaní. Desítky protestujících stály před budovou dlouhé hodiny.

„Obchoduje se tam s orgány, popravují se lidi a kdokoli o tom napíše, nebo se zmíní, může čekat tvrdý trest," řekl naší redakci muž, který si nepřál být jmenován. „Pakliže tady funguje jakási česko - čínská podnikatelská komora, ať s námi diskutují a řeknou, kolik mrtvých v Číně kvůli obchodu s orgány je," uvedl ve výrazném rozčílení pan Michal z Prahy. „Do Číny bych nejel, bál bych se o život," doplnil s tím, že se opakovaně pokoušel kontaktovat někdejšího ministra obrany Tvrdíka a prezidenta česko – čínské Komory Chan Chauto. „Ti nejsou schopní ani odpovědět na email, tak co čekáte?!" dodal.

Na stránkách smíšené česko - čínské komory o protestech opravdu není ani zmínka. Jen avízo, že se "v Praze uskuteční Summit ministrů zdravotnictví zemí střední a východní Evropy a Číny."

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

8:21 Už se perou! Před volbami je v komisi dusno. „Uršula“ má problém

Ani nenastoupil. Německý europoslanec Markus Pieper měl reprezentovat v EU malé a střední podniky. J…