Čínskou firmu nakupující v Česku vede bývalý čínský důstojník, zaznělo v rádiu

09.09.2015 10:08

Čínskou firmu nakupující v Česku vede bývalý čínský důstojník. V rozhovoru s Alanem Hejmou pro Kauzu dne Rádia Impuls to přiznal ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek. Řeč bylo o čínské firmě CEFC, která u nás v uplynulých dnech podnikla řadu akvizic.

Čínskou firmu nakupující v Česku vede bývalý čínský důstojník, zaznělo v rádiu
Foto: repro Facebook, tan
Popisek: Slavnostní večeře s největším čínským investorem v ČR - CEFC

„Ředitel té firmy byl důstojníkem Čínské armády, to je pravda,“ uvedl ministr průmyslu a obchodu v rádiu Impuls. „Já si myslím, že to, že byl někdo důstojníkem, ať už v jakékoli armádě, není diskriminační podmínka, aby nemohl podnikat a následně vést nějakou velkou firmu. Tak to chodí všude ve světě," dodal. A je to bezpečné pro Česko? Tak zazněl další dotaz moderátora. „Od toho má vláda služby a ty, předpokládám, dělají svoji práci,“ řekl Rádiu Impuls ministr Jan Mládek.

Čínská skupina CEFC před několika dny v Šanghaji podepsala dohodu o strategickém partnerství s českou leteckou společností Travel Service. Postupně v ní převezme podíl až 49,92 procenta. CEFC vstoupila také do českých firem Médea Group a vydavatelství Empresa Media. Ta je vlastníkem TV Barrandov. Spolu s partnery CEFC převezme 79,4 procenta ve společnosti Pivovary Lobkowicz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…