Čínský poradce prezidenta Zemana má problém

12.10.2018 17:24

Člen poradního týmu prezidenta Miloše Zemana Jie Ťien-ming je vyšetřován pro podezření z ekonomické kriminality. Píše o tom server České Noviny.cz.

Čínský poradce prezidenta Zemana má problém
Foto: Hanka Brožková - KPR
Popisek: Prezident republiky Miloš Zeman

Jméno Jie Ťien-minga se objevuje v rozsáhlé korupční kauze. Bývalý šéf společnosti CEFC China Energy měl dát úplatky v blíže neurčené výši bývalému stranickému tajemníkovi Wang San-jünovi. Zeman i přesto nadále trvá na tom, že si Jie Ťien-minga jako poradce nechá. Být poradcem přestane ve chvíli, kdy bude odsouzen, napsal dnes mluvčí hlavy státu Jiří Ovčáček. 

  • Původní text ZDE

Jak píše server ČeskéNoviny.cz, Jie Ťien-ming byl podle všeho zatčen v březnu. Zatím však žádné konkrétní obvinění zveřejněno nebylo. Wang měl od Jie Ťien-minga přijmout úplatky v roce 2011. Peníze měly společnosti CEFC získat podíl ve finančním ústavu Hainan Bank.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…