Církve slíbily pomoc s uprchlíky. Konkrétně to bude vypadat takto

27.07.2015 21:57

Před časem čeští biskupové vzkázali vládě, že přiloží ruku k dílu, pokud jde o uprchlíky, kteří by měli v horizontu tří let dorazit do naší vlasti. Nabídka teď dostává konkrétnější obrysy. Nepůjde prý např. jen o křesťanské uprchlíky.

Církve slíbily pomoc s uprchlíky. Konkrétně to bude vypadat takto
Foto: repro foto Youtube
Popisek: Uprchlíci, ilustrační foto

„Tři týdny poté, co církve nabídly vládě pomoc s výběrem uprchlíků, začínají být známé její konkrétnější body. Katolická církev kabinetu Bohuslava Sobotky nabízí zapojení svých pracovníků přímo v terénu v uprchlických táborech v Jordánsku nebo Kurdistánu. Právě odtud by Česko mělo už v září první běžence přijmout,“ píše server Aktuálně.cz.

Skrze své kontakty ve zmíněných zemích chtějí biskupové pomoci s výběrem lidí, kteří by mohli zamířit do Česka. Generální sekretář České biskupské konference Tomáš Holub ovšem také jasně řekl, že pomoc budou církve nabízet i v Česku, a to skrze své zázemí. Církevní diecéze a farnosti by mohly napomoci např. začlenění. A to těm lidem, kteří jsou ve svých zemích nejvíce pronásledováni a nejvíce trpí. Nepůjde prý jen o křesťany, byť by právě oni mohli být přijímáni v první vlně.

Stojí přitom za připomenutí, že to není poprvé, kdy církve pomáhají lidem se životem v Česku. Stejnou pomoc církve nabídly volyňským Čechům.

A co se bude dít s prověřenými uprchlíky dál? „Předem vybraní uprchlíci podstoupí bezpečnostní prověrku a hned se podle vládního tajemníka pro EU Tomáše Prouzy začnou seznamovat s češtinou a podmínkami života v Česku. Po příjezdu stráví nezbytnou dobu v uprchlických zařízeních, než se vyřídí azyl. Po jeho získání se přestěhují do vybraných obcí,“ píše server.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…