Čirý amatérismus. A to chce ČSSD řídit zemi, peskoval ji Polčák na Frekvenci 1

30.11.2013 17:58

Straně TOP 09 přiřkli voliči ve volbách přibližně 12 procent hlasů. „Necítím smutek. Nebyla to totiž krutá porážka, získali jsme mandát, díky kterému budeme silnou opozicí,“ prohlásil v rozhlasovém pořadu Pressklub na Frekvenci 1 Stanislav Polčák, poslanec za TOP 09/STAN.

Čirý amatérismus. A to chce ČSSD řídit zemi, peskoval ji Polčák na Frekvenci 1
Foto: Hans Štembera
Popisek: Stanislav Polčák

Polčák výrazně kritizoval ČSSD za její vnitřní spory, které propukly bezprostředně po volbách. „Vítězná strana říkala, že prosadí silný stát, prokázali ale, že nejsou schopni řídit ani vlastní stranu, to je podle mě amatérismus,“ podotkl.

A dobrý dojem nemá ani z probíhajících jednání o nové vládě. Nemůže se totiž zbavit dojmu, že dvě vítězné strany, tedy ČSSD a ANO, tlačí možného koaličního partnera, KDU-ČSL, ke zdi. „Naštěstí se lidovci brání a jejich odvaha je mi velmi sympatická,“ pochválil je.

Kritický postoj chová i k předvolební kampani ČSSD, která podle jeho názoru představovala jeden obrovský podvod na voliče, protože se domnívá, že sliby sociálních demokratů jsou nereálné, a to ať už se týká progresivního zdanění či církevních restitucí. „Nelze předpokládat takovou míru zdanění, na jakou ČSSD lákala chudší vrstvy v domnění, že když zdaníme bohaté, tak bude tomuto státu lépe,“ míní.

Odmítám jakýkoliv diktát pro církve

Bez dohody s církvemi podle Polčáka nelze změnit ani formu církevních restitucí, která je navíc dle jeho slov z dlouhodobého hlediska pro stát výhodná. Obává se také možného nátlaku, který by nová vláda na církve mohla vyvíjet, aby souhlasily s revizí církevního vyrovnání. „Jsem pro kooperaci, ale odmítám jakýkoliv diktát,“ zdůraznil.

Zcela odmítá i možnost zrušení lustračního zákona, či jeho úpravu, kterou označil jako účelovou. Členové Státní bezpečnosti a jejich pomahači byli dle jeho mínění lidé, kteří kazili osudy a životy druhým. A takové osoby si prý skutečně v čele státu a státní správy představit nedokáže. 

  • Celý záznam rozhovoru naleznete na oficiálních stránkách Frekvence 1, a to ZDE.
     

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…