Čistky na ŘSD i zdravotnictví. U Moravce vystoupí ministr Žák i exministr Julínek

26.01.2014 6:06

V nedělních Otázkách Václava Moravce vystoupí končící ministr dopravy Zdeněk Žák a rozebere své úspěchy i těžkosti, které zůstanou jeho nástupci. Dojde i na čistky v Ředitelství silnic a dálnic. Ve druhé části pořadu spolu budou debatovat o financování zdravotnictví senátorka Alena Dernerová (Severočeši.cz) s exministrem zdravotnictví Tomášem Julínkem (ODS) a pravděpodobným budoucím šéfem tohoto resortu Svatoplukem Němečkem (ČSSD).

Čistky na ŘSD i zdravotnictví. U Moravce vystoupí ministr Žák i exministr Julínek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Moravec ve svém diskuzním pořadu

Když Zdeňka Žáka jmenoval prezident Miloš Zeman ministrem dopravy, nešetřil tento muž ostrými výroky na téma, co všechno je třeba zařídit v resortu, který byl prý v rozvalu. Na prvním místě měla být rekonstrukce D1. V praxi však Žák spustil bezmála personální zemětřesení v řadě organizací, které mu jako ministrovi dopravy podléhají. Splnilo to účel? I o tom promluví ministr v demisi. Dojde i na registr vozidel či na spuštění tendru a provozovatele mýtného systému.

Hosty druhé části pořadu budou exministr zdravotnictví Tomáš Julínek (ODS), který zavedl poplatky ve zdravotnictví, a pravděpodobný budoucí ministr Svatopluk Němeček (ČSSD), který se drtivou většinu poplatků chystá zrušit. Jak to tedy bude s financováním zdravotnictví dál? A sáhne předpokládaný příští ministr k podobným personálním čistkám jako první host pořadu Žák? Do debaty o problémech ve zdravotnictví se zapojí také senátorka Alena Dernerová (Severočeši.cz).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…