Čistočistá účelová lež! Babiš rozčílil šéfkuchaře Pohlreicha

12.02.2016 11:45

Elektronická evidence tržeb je diskriminace části podnikatelů, uvedl pro Živnostenskélisty.cz kuchař Zdeněk Pohlreich.

Čistočistá účelová lež! Babiš rozčílil šéfkuchaře Pohlreicha
Foto: Hans Štembera
Popisek: Šéfkuchařská hvězda Zdeněk Pohlreich

Podle jeho názoru tato novinka z pera ministra financí Andreje Babiše (ANO) žádné zlepšení výběru daní nepřinese. Zároveň se domnívá, že jde o diskriminaci jeho kolegů z oboru, neboť gastronomie je prý de facto jediným oborem, kterého se registrační pokladny dotknou. „Kdo kradl doteď, bude krást dál, a nikdo to nezmění,“ uvedl Pohlreich v rozhovoru pro Živnostenské listy. 

„Je to nespravedlivé opatření a nemyslím si, že je to dobře,“ uvedl Pohlreich rozčíleně. „Opravdu nesnáším opatření, která jsou jen pro někoho. Ať to platí pro všechny,“ sdělil. „Nevím, proč hotely a restaurace ano, a ostatní ne. Myslím si, že se tady i v jiných oborech rozkradou tak obrovské peníze, takže vůbec nechápu, proč pro jedno průmyslové odvětví mají platit nějaká nařízení, a pro jiná platit nemají. Hospodským, řezníkům, zelinářům, taxikářům a pinglům se tady závidělo vždycky. Už za ‚komárů‘,“ uvedl. 

  • Původní text ZDE

Divné mu přijde i to, že se tady zavádějí balkánské nápady. Babiš se totiž inspiroval systémem v Chorvatsku. Lží mu přijde také odvolávání se na sníženou sazbu DPH. „Tady se hřímá, že náplast na to všechno bude snížení na 15 %, není to pravda. Je to čistočistá účelová lež. To se přece bude vztahovat jenom na nealko a na potraviny, ne na alkoholické nápoje,“ podotkl.

Rozčílil se i nad tím, že obří korporace, které tady dle něj vytváří byznys pro cvičené opice, tady mají otevřenou náruč. „Proč by měly mít zahraniční firmy, ve kterých naši lidé přenášejí balíky z jednoho regálu do druhého nebo tahají čínské pneumatiky, lepší podmínky? Lidé, kteří se snaží podnikat vlastním úsilím za vlastní peníze, nemají nic. Nemyslím si, že by to tak mělo být,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …