Cítím se hrozně, přiznala Parkanová

16.06.2012 8:49

Bývalá ministryně obrany Vlasta Parkanová podle svých slov vinu necítí a hodlá se bránit, jak to půjde. Zároveň odmítá, že by nákup armádních letadel typu CASA, který za jejího působení ve vedení resortu proběhl, měl být drahý. Česká republika ale podle nejnovějšího posudku zaplatila až o 658 milionů víc.

Cítím se hrozně, přiznala Parkanová
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlasta Parkanová ve sněmovně

“Žádnou vinu necítím. Policie postupuje na základě posudku, který jsem nečetla, nevím, jak k tomu závěru dospěli,” podivuje se Parkanová v rozhovoru pro soboní MF Dnes nad již zmiňovanou částkou, o kterou se měl nákup prodražit. Tvrdí, že zakázka za více než 3,5 miliardy korun prošla odborným vyhodnocením. “Na ministerstvu obrany probíhalo standartní interní vyhodnocování ceny příslušnou sekcí ministerstva, která ji doporučila,” vysvětluje.

Dodává, že má jisté pochyby o způsobu, jakým se na údajné předražení přišlo: “Tvrzení jakési externí firmy, o jejíž schopnosti oceňovat vojenský materiál mi není nic známo, nemohu pokládat za jakýkoliv důkaz o předražení.” Vše podle bývalé ministryně vyhodnocovala sekce vyzbrojování ministerstva a smlouvu pak vyjednával hlavně ředitel sekce Jiří Staněk, který má být podle nejnovějších informací také obviněn.

Celá kauza pak na psychice vrcholné političky zanechává hluboké stopy. “Hrozba stíhání ani vláčení špínou za něco, co je podle mého hlubokého přesvědčení zcela v souladu se zákonem, psychicky ani zdavotně nikomu nepřidá. Takže ano, cítím se hrozně,” dodala na závěr Parkanová, která zatím čeká na rozsudek mandátního a imunitního výboru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…