Cítím to jako svou povinnost jít na Staroměstské náměstí, říká Jiří Brady

24.10.2016 17:30

Jiří Brady měl být údajně vyznamenán 28. října na Pražském hradě, odkud mu to oznámili. Teď se však ukazuje, že prezident Zeman nominaci stáhl. Co si o tom myslí? Nejen to prozradil při vystoupení v internetové televizi DVTV.cz.

Cítím to jako svou povinnost jít na Staroměstské náměstí, říká Jiří Brady
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pohled na chrám sv. Víta v areálu Pražského hradu

„Dobrý důvod to asi není, ale podle pana prezidenta to zřejmě je důvod. Už jsem ztratil v životě víc. Já už jsem dostal ocenění od vlády v (kanadském) Ontariu, od německého prezidenta i od královny Alžběty II.,“ prozradil ve vysílání. „Člověk nečekal, že se stane něco takého v demokratické zemi, ale stalo se,“ doplnil.

Kdyby se mu dostalo ocenění i v Česku, kladl by si to za čest, ale když vyznamenání nedostane, nebude si z toho nic dělat. „Já to nepotřebuji, já mám tolik vyznamenání, že tohle nepotřebuji. Ale je mně smutno z toho, co je v demokratické zemi možné,“ kroutil hlavou ve studiu Brady. Lidé z Hradu musejí něco říkat, ale podle Bradyho říkají nesmysly.

Celý rozhovor naleznete zde.

Teď považuje za svou povinnost zúčastnit se akce na Staroměstském náměstí, která se uskuteční v reakci na počínání Miloše Zemana. Řada hostů, kteří by jinak zřejmě dostali pozvánku na Hrad, dopředu oznámili, že tak či tak na Pražský hrad nedorazí a raději se sejdou právě na Staroměstském náměstí.

Brady oznámil, že nechce komentovat dění na Hradě či v současné české vládě, ale do své vlasti se vrací rád. Dětem prý ukazoval Prahu i Brno a jeho srdce patří České republice, protože zde prožil mládí.

Pár slov pronesl i k situaci v Tibetu. „Já jsem si před patnácti lety projel Tibetem a vím, co se tam děje, a vím, co se dělo tady za války, takže mám o tom své vlastní mínění,“ prohlásil. Prý by se také rád sešel s dalajlámou a na tom, že tibetského duchovního vůdce přivítal jeho synovec, nevidí nic špatného. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…