Cizáci jsou jim bližší... Tlustý „natřel“ Hřebejka a další

20.05.2019 12:36

Na XTV v Podtrženo, sečteno účtoval znovu Vlastimil Tlustý. Doufá, že demonstranti ze Staroměstského náměstí vědí, že vláda kvůli nim nepadne. Tvrdí, že pořadatelé budou v příštích volbách na kandidátkách. Tlustý též zhodnotil Ondráčkův výlet na Donbas, odvolání Jiřího Fajta či Piráty. A na závěr přidal teorii, proč tolik vlivných vzdělanců podporuje diktát Bruselu.

Cizáci jsou jim bližší... Tlustý „natřel“ Hřebejka a další
Foto: Repro XTV
Popisek: Bývalý poslanec ODS, Vlastimil Tlustý

První téma byly demonstrace Milionu chvilek proti demokracii. „Babišovi hrozí vězení a zkusí všechno, prostě to celé smrdí. Lidem dochází trpělivost,“ zněl titulek z Reflexu. Tlustý řekl, že s ním nelze moc polemizovat, vězení premiérovi opravdu hrozí; že zkouší všecho, je také zřejmé, a že celá věc smrdí, bylo dle Tlustého jasné už dávno. „Že některým lidem dochází trpělivost, to je taky pravda, já bych se spíš ptal, k čemu ty demonstrace mohou přispět nebo prospět. Doufám, že organizátoři vědí, že k pádu vlády ne,“ říká. A dodává, že demonstrantů bylo hodně. „Mohou jich být i miliony, ale prostě pořád platí výsledek demokratických voleb, ať se to někomu líbí, nebo nelíbí,“ prohlásil Tlustý. Organizátoři podle něj budou v příštích volbách na kandidátkách a Xaver Veselý tedy vyhodnotil, že tvář Mikuláše Mináře si máme zapamatovat. Tlustý ještě prohlásil, že raději než na demonstrace chodí k volbám.

Anketa

Kdo bude nejvíc zklamán výsledkem eurovoleb v ČR?

6%
9%
11%
2%
4%
4%
hlasovalo: 11085 lidí

Další otázka směřovala na téma odvolání Jiřího Fajta z čela Národní galerie a ministra kultury Staňka. A zda si odvolání ředitele objednal Miloš Zeman. O objednávce z Hradu odmítl Tlustý spekulovat, prý ho více zaujalo, že kvůli tomu byl odvolán ministr. „Je-li pravda, že ředitel státní instituce sám se sebou uzavřel smlouvu, kterou si posílal peníze za činnosti, které má v popisu práce, tak je to selhání správce státních peněz. A odvolání je úplně namístě,“ řekl. A vyslovil teorii, že demonstrace vládu znervóznily, takže byl Staněk obětován.

Diskuze se pak stočila na Piráty a jejich nápady s legalizací marihuany a prostituce. Proti legalizaci Tlustý nic nenamítal, ale poznamenal, že Piráti občas přichází s překvapivě levicovými návrhy. „Oni jsou to skoro mladě se tvářící pseudokomunisté,“ mínil bývalý poslanec a Veselý přišel s ještě hezčím označením, komsomolci. O návrzích Pirátů ve spojitosti s byty v Praze prohlásil, že spousta jejich členů a voličů už komunismus nepamatuje, takže neví, co to byly uliční výbory.

Tlustý krátce zhodnotil i cestu Zdeňka Ondráčka na Donbas. Řekl, že nikdo nemůže nikomu zakazovat nikam jezdit, ani na sporná území, ale Ondráček si dle něj neměl brát vlajku a hymnu a tvářit se jako reprezentant vlády nebo ČR.

Bývalý poslanec také okomentoval Hřebejkovu výzvu, ať lidé, kteří nechtějí být v EU, v eurovolbách nevolí. „Já jsem si často kladl otázku, proč tolik lidí, jednak na množství, ale i vlivných lidí, vzdělaných nám hlásá, že máme být rádi, že nám vládnou z Bruselu. To je divný, ne? To je takový překvapivý. My to sice máme v historii, že jsme si zvali cizáky na vlastní trůn, ale přece jenom dneska mě to překvapuje. Já myslím, že jsem přišel na to, čím to je, a je to strašně jednoduchý. To jsou lidé, kteří vědí, že jsou v menšině se svým názorem, tím to začíná. Vědí, že v demokratických volbách se nemůžou prosadit jako vládnoucí, a zároveň vidí, že jim podobní v Evropě vládnou. A proto chtějí, aby nám Evropa vládla, aby nám Brusel diktoval, protože oni si říkají: ‚Cizák blízký mému názoru je lepší pro moji zemi než našinec s blbejma názorama.‘ To je logika těhle lidí a není to vůbec žádný idealismus, jak si někdo myslí, ani nějaké popletení. Je to úplně racionální úvaha, mocenská úvaha, která říká: Já podporuji cizáka, má stejné názory jako já,“ popisuje svou teorii Tlustý.

Celý rozhovor ZDE

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…