Cizinci poničili sprejem Karlův most. Policie je zadržela, hrozí jim až tři roky

16.07.2019 20:53

Policie zadržela dva cizince ve věku 23 a 30 let, kteří podle oznámení v pondělí večer posprejovali jeden z pilířů pražského Karlova mostu. Policie je podezřívá z poškození cizí věci, škoda zatím nebyla vyčíslena. Podezřelým hrozí až tři roky vězení. Informovali o tom mluvčí pražské policie Jan Rybanský a mluvčí městské policie Irena Seifertová.

Cizinci poničili sprejem Karlův most. Policie je zadržela, hrozí jim až tři roky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na Karlově mostě pracuje bagr, který má odstraňovat případné naplaveniny na pilířích

Oba muže přímo při činu zadrželi strážníci. „Ve večerních hodinách přijala městská policie oznámení o poškozování jednoho z pilířů Karlova mostu. Konkrétně se mělo jednat o sprejerství,“ uvedla Seifertová.

Hlídka podle ní dorazila na místo bez zapnutých majáků tak nepozorovaně, že se dvojice sprejerů nezmohla vůbec na nic.

„Stačila pouze zákonná výzva a oba pachatelé zůstali stát, nepokusili se utéct ani odhodit sprej, který jeden z nich držel v ruce. Ten druhý popíjel pivo z plechovky,“ popsala mluvčí.

Nasprejovaný obrazec je podle Seifertové přes pět metrů dlouhý a dva metry vysoký. „Zda ho vytvořili pachatelé rukou nedílnou, nebo byl muž s pivem pouze pozorovatel, je nyní předmětem šetření,“ dodala.

Cizinci jsou podle Rybanského v policejní cele, zadrženi byli v pondělí kolem 21:30. Informace, že by padlo obvinění, mluvčí zatím neměl.

Případ odsoudil pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti). „Posprejovat Karlův most, to je naprosté kulturní barbarství,“ napsal na Twitteru.

Je dobře, že byli pachatelé chyceni a ponesou odpovědnost, Praha nabízí mnoho legálních graffiti ploch, nelegální sprejerství proto nebudeme tolerovat, dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…