Cizinci se tu opíjí, máme z nich strach. Hejtman musí řešit zapeklitý problém

14.02.2017 12:51

V Kvasinách to vře. Rozvoj průmyslové zóny a automobilka Škody Auto jede na plné obrátky a na Rychnovsku v Královéhradeckém kraji se snížila nezaměstnanost, ale příval nových pracovníků region hodně proměnil. A ne vždy k lepšímu. Hejtman Jiří Štěpán (ČSSD) upozorňuje, že problémy dělají především cizinci pracující v průmyslové zóně.

Cizinci se tu opíjí, máme z nich strach. Hejtman musí řešit zapeklitý problém
Foto: obec-kvasiny.cz
Popisek: Kvasiny

Královéhradecký kraj podepsal společně s Ministerstvem vnitra ČR memorandum o spolupráci při řešení problémů při zaměstnávání cizinců. Podepsáno bude na přelomu února a března.

„Uvědomujeme si zvýšenou míru narušování veřejného pořádku a nárůst počtu deliktů. Díky spolupráci na základě memoranda budeme nejen pravidelně informováni o bezpečnostní situaci a budeme zařazeni do pracovní skupiny. Budou nám ale také nabídnuty například i různé možnosti v rámci preventivních programů v gesci ministerstva vnitra a budeme osloveni při přípravě nových programů,“ řekl hejtman Královéhradeckého kraje Jiří Štěpán.

Práce pro automobilku přilákala mnoho nových pracovníků. Češi raději pověsili živnost na hřebík a šli pracovat do automobilky. Vydělají si víc. Začínají tedy chybět služby, ale nejen to. Pracovních sil nemá automobilka ani tak dost, a tak zaměstnává cizince, kteří podle všeho místním nahánějí strach. Třeba, když se opijí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…