Člen ČSSD se tvrdě obul do Nečase. Nasekal u toho ovšem několik hrubek

13.07.2013 9:40

Ladislav, král český, byl pohrobek, odvětí lakonicky Rudolf Hrušínský na dotaz profesora českého jazyka ve filmu Cesta do hlubin študákovy duše. Ladislav, král český, který byl pohrobek, se narodil po smrti svých rodičů, doplní pohotově Ladislav Pešek alias Vojtěch Kulík. Člen soc. dem. Jiří Rys si ovšem s gramatikou hlavu neláme.

Člen ČSSD se tvrdě obul do Nečase. Nasekal u toho ovšem několik hrubek
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ex-premiér Petr Nečas

Jiří Rys, zastupitel Oskořínka, se na svém profilu na Facebooku tvrdě opřel do postoje expremiéra Petra Nečase. Ten po svém pátečním výslechu v kauze Jany Nagyové novinářům řekl, že se státní zástupce chová podivně a že vazba je uměle protahována. Vazba je prý ale standardní postup, reagoval šéf Vrchního státního zastupitelství v Olomouci Ivo Ištvan.

Jiří Rys aktuální dění glosoval slovy: "A kolik životů lidem zničil pan Nečas? Jeho úřadování ve funkci premiéra bylo navíc velmi smrtelné pro demokracii a je otázka zda se vůbec tato republika zotaví z jeho stylu vládnutí. Každopádně Petr Nečas teď sklízí to co zasel. Je ale docela škoda, že předsedkyně sněmovny Miroslava Němcová nebyla v Nečasově případu tak rychlá a pohotová jako u bývalého poslance za ČSSD Davida Ratha." O tom, že v citované pasáži chybí hned několik čárek, ParlamentníListy.cz psaly v úvodu.

Pravdou zůstává, že mnoho sociálních demokratů přirovnání k vazebně stíhanému Davidu Rathovi nepoužívá. Rath byl zadržen 14. května 2012 (vše o kauze ZDE).

I bývalá ředitelka Úřadu vlády Jana Nagyová zůstává přesně měsíc po svém zadržení ve vazbě. Propuštěni nebyli ani exposlanci ODS Šnajdr, Tluchoř a Fuksa. Celá kauza ODS evidentně poškodila. Poslední výzkum agentury SANEP ji přiřknul pouhých 8 procent.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…