Člen ODS spočítal, kolik nás ročně stojí Andrej Babiš. Posaďte se

18.12.2014 14:04

Podle Tomáše Portlíka z ODS na Praze 9 ministr financí Babiš může stát ročně až dvě miliardy korun z našich daní. Dotace, ke kterým dříve neměl tak otevřenou cestu, jeho podnikům nesou miliardy.

Člen ODS spočítal, kolik nás ročně stojí Andrej Babiš. Posaďte se
Foto: archiv redakce
Popisek: Tomáš Portlík, 1.zástupce starosty MČ Praha 9

Člen ODS a zastupitel Prahy 9 Tomáš Portlík předložil zajímavou analýzu příjmů společností ministra financí Andreje Babiše. Podle Portlíkovy analýzy to vypadá tak, že politika byla poslední meta ministra Babiše k získání pohádkového jmění.

Zatímco v roce 2007 získaly ministrovy podniky zemědělské dotace ve výši 550 miliónů korun, letos to prý bude něco přes miliardu. Malí zemědělci tak údajně přijdou zkrátka. „EU však chce ovlivnit adresnost zemědělských dotací, aby se tento trend změnil a malí zemědělci dostávali více. K tomu však v případě ČR už nejspíše nedojde. Naopak jako pravděpodobný scénář je další nárůst zemědělských dotací do rukou kolosu Agrofert,“ píše Portlík.

Podobné je to s podporou biopaliv, které benzín jednak zdražují, ale díky svému výrobnímu cyklu nepřispívají ani životnímu prostředí. Právě na biopalivech si Babišovy společnosti přijdou údajně až na 500 milionů korun ročně.

Oblastí, ve kterých Babiš podniká, je však celá řada. Jedná se také o chemický průmysl. I v této oblasti se mu údajně každoročně podaří přispět na provoz. Autor článku spočítal, že si může přijít až na 200 milionů korun.

Babiš údajně získává dotace také na zelenou naftu, výstavbu bioplynek a mnoho dalších. „Připomeňme, že Andrej Babiš má obrovský střet zájmu například při Správě státních rezerv, kde se angažují některé firmy z kolosu Agrofert. Česká televize na příkladu skladování obilí upozorňuje, že dochází ke skladování jen zlomku státního obilí, se zbytkem Babišovy firmy obchodují a realizují na tom obrovské zisky. Celkově nás tak může Babiš připravovat každým rokem o částku 2 miliardy Kč z našich daní,“ uzavírá Portlík. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: tan

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…