Člen komise v Pardubicích měl tričko s protiislámskou symbolikou

20.10.2017 18:51

Předseda volební komise v místnosti 1006 v Základní škole Bratranců Veverkových v Pardubicích poslal převléknout člena komise, který přišel v tričku s protiislámskou symbolikou, napsala ČTK.

Člen komise v Pardubicích měl tričko s protiislámskou symbolikou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hlasovací lístky pro sněmovní volby 2017

Na oděvu měl obrázek přeškrtnuté mešity v bílém kruhu s červeným okrajem. Takové jednání je v době voleb nepřípustné, řekl ČTK Cyril Štangl z organizačního a právního odboru krajského úřadu. Na případ upozornil pardubický Deník.

„Bylo by to možné vnímat jako konání volební kampaně přímo ve volební místnosti,“ uvedl Štangl. Podle něj se chybu podařilo odstranit poměrně záhy po začátku hlasování.

V Chrudimi se dnes rovněž objevily sady volebních lístků, které nebyly úplné. „Pět sad bylo nekompletních, některé lístky byly dvakrát, jiné chyběly. Nebyly vydány voličům, komise si toho všimla sama,“ řekl Štangl.

Již v minulých dnech byly zjištěny i další špatně vytištěné hlasovací lístky. Krajský úřad na ně upozornili úředníci ve Svitavách, v Žamberku a ve Skutči, kteří je připravovali k distribuci do poštovních schránek lidí.

reklama

autor: mp

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …