Členové muslimského gangu byli ve Velké Británii odsouzeni na 143 let do vězení. Za tuto nechutnou záležitost

09.02.2016 12:01

Soud v britském Bradfordu včera odsoudil dvanáct členů pákistánského gangu za dlouhodobé znásilňování třináctileté dívky k úhrnnému trestu 143 let odnětí svobody. Občané šedesátitisícového města Keighley, kde se vše odehrávalo, jsou šokovaní a rozhořčení. Někteří z místních muslimů však považují dívku za faktického spoluviníka.

Členové muslimského gangu byli ve Velké Británii odsouzeni na 143 let do vězení. Za tuto nechutnou záležitost
Foto: Archiv
Popisek: Modlící se muslimové v mešitě

Muži pákistánského původu ve věku od devatenácti do třiašedesáti let v letech 2011 až 2012 po celých třináct měsíců pravidelně sexuálně zneužívali tehdy třináctiletou dívku ze západního Yorkshiru. Nejtvrdší trest dostal čtyřiatřicetiletý Khalid Mahood, který by si měl odsedět sedmnáct let. Naopak nejnižší trest ve výši tří a půl roku vyměřil soud devatenáctiletému Israru Alimu. Jedenáct obviněných bylo odsouzeno přímo za znásilnění a poslední člen gangu za sexuální poměr s dětmi mladšími šestnácti let. Vůdci gangu Ahmedu Al-Choudhurymu se však podařilo na začátku vyšetřování v roce 2012 utéci a dle všeho nyní žije v Bangladéši.

Případ z Keighley tak v mnohém připomíná médii propírané sexuální zneužívání z Rotherhamu, kde došlo v letech 1997 až 2013 jiným pákistánským gangem k sexuálnímu zneužívání asi 1400 dívek. V Keighley i Rotherhamu patřily k obětem prakticky výhradně „bílé dívky“, na což upozorňoval dle britského deníku konzervativní poslanec z Keighley Kris Hopkins. „Muslimští muži jsou skutečnými rasisty, o čemž svědčí, že znásilňují téměř výhradně bílé dívky. Jistě existují i sexuální delikty, na kterých se podílí i bílí Britové. Ovšem doposud objasněné případy ukazují, že tento konkrétní model souvisí právě s muslimy,“ sdělil Hopkins médiím.

Celý text v angličtině je ZDE.

Pravidelný návštěvník mešity v Keighley a člen Rady vlády pro rasovou rovnoprávnost Zafar Ali však odmítá uplatňování kolektivní viny, byť připouští, že někteří muslimové rozsudek odmítají. „Je nespravedlivé svalovat vinu na celou muslimskou komunitu. Jistě mezi námi je několik špatných jedinců, ale ti jsou v menšině. Každý rozumný muslim musí chování oněch dvanácti násilníků odsoudit,“ cituje jeho vyjádření The Daily Mail. Bradfordský soudce Roger Thomas byl chováním a rozsahem spáchaných trestných činů hluboce šokován. „Je to nejhorší případ, s jakým jsem se za svoji čtyřicetiletou praxi setkal. Obžalovaní se chovali nestoudně a se svojí obětí neprojevili sebemenší soucit.“

Oběť sexuálního deliktu dodnes trpí posttraumatickou stresovou poruchou a klinickou depresí. „Moje představa o fungování normálního vztahu mezi mužem a ženou byla naprosto zdecimována. Nejenom že mě týrali psychicky, ale také mně ubližovali fyzicky. Některé části těla mě ve chvílích většího fyzického vypětí bolí ještě dnes. Trpím značným výkyvem nálad a svoje emoce nemám pod kontrolou. Celý proces navíc mé obtíže ještě zhoršil. Moje úzkosti a stres se částečně vrátily zpět,“ prohlašovala mladá dívka u soudu. Jak britský deník připomíná, většina odsouzených za sebou měla již celou řadu přestupků proti zákonu. Vesměs se jednalo o prodej drog, porušování dopravních předpisů, přepadení, krádeže a překupnictví.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…