Clintonová čelí další nepříjemnosti: Má přísežně vypovídat o použití soukromého e-mailu

20.08.2016 19:04

Aféra s používáním soukromé e-mailové schránky dál pronásleduje prezidentskou kandidátku amerických demokratů Hillary Clintonovou. Federální soudce Emmet Sullivan jí v pátek nařídil, aby poskytla písemnou výpověď pod přísahou, a aby sdělila, proč jako ministryně zahraničí posílala a přijímala služební e-maily přes soukromý server. S odvoláním na web The New York Times o tom informoval server Ceskenoviny.cz.

Clintonová čelí další nepříjemnosti: Má přísežně vypovídat o použití soukromého e-mailu
Foto: timesunion.com
Popisek: Bývalá americká ministryně zahraničí Hillary Clinton

Soudce svým rozhodnutím umožnil konzervativní neziskové organizaci Judicial Watch, která proti Clintonové v případě vystupuje, aby exministryni poslala otázky, které má zodpovědět. Judicial Watch na to má čas do 14. října. Politička pak bude mít třicetidenní lhůtu na odpovědi.

Celý text je ZDE

Prezidentské volby se přitom konají 8. listopadu, takže když se bude Judicial Watch s dotazy loudat, mohla by Clintonová teoreticky poskytnout přísežnou výpověď až po volbách.

Judicial Watch také může vyslechnout někdejšího vysokého úředníka ministerstva zahraničí Johna Bentela, který varoval své dva podřízené, aby nezpochybňovali e-mailovou praxi Clintonové. Bentel, který už je v důchodu, dosud prostřednictvím svého právníka jakékoli vyjádření odmítal. Nyní bude vypovídat pod přísahou 31. října.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…