Člověk v tísni posílá konvoj na Ukrajinu. Takový, jaký tu prý ještě nebyl

27.12.2014 8:44

Organizace Člověk v tísni pošle v polovině ledna na Ukrajinu pět kamionů s humanitární pomocí. Konvoj podle MfDnes poveze do boji těžce zasaženého Slavjansku na východě země oblečení, ale také střešní krytinu.

Člověk v tísni posílá konvoj na Ukrajinu. Takový, jaký tu prý ještě nebyl
Foto: Marek Havlíček
Popisek: Marek Havlíček přijíždí do Doněcku

„Na střechy rozbombardovaných domů pošleme stovky tun krytiny a k tomu lidem desítky tun oblečení, které jsme dostali jako dar od českých občanů,“ uvedl ředitel humanitárních operací Člověka v tísni Marek Štys.

Na vypravení konvoje se podílí společnost Isolit-Bravo z Jablonného nad Orlicí, ta zdarma poskytne pět kamionů a řidiče. „Řidiče dobrovolníky už jsme našli, cesta do Slavjansku, který je nyní asi osmdesát kilometrů od fronty, a zpět by měla zabrat dva týdny,“ řekl MfDnes ředitel Isolitu-Bravo Kvido Štěpánek.

Slavjansk je boji těžce poškozený

Slavjansk jako jedno z významných povstaleckých center je vzdálený sto deset kilometrů severně od Doněcku. V létě boje zcela zničily tamní rozvodnou stanici a město se ocitlo bez elektřiny, poničena byla i spousta domů.

Konvoj Člověka v tísni by měl být největší podobnou akcí organizovanou z Česka. Na Ukrajinu dosud posílaly pomoc zejména charity.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: dkr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…