Co by se dělo, kdyby se stal prezidentem kníže Schwarzenberg? Prognóza končí tím, že se Miloš Zeman stejně vrací oknem

23.02.2016 22:34

Časopis Týden přinesl rozhovor s Karlem Schwarzenbergem (TOP 09), v němž politik vyjádřil lítost nad tím, co se v Česku děje, jak se vyjadřují mnozí politici o uprchlické krizi. Na serveru zmíněného týdeníku se však objevila také úvaha, jak by to dnes v Česku vypadalo, kdyby se před třemi lety stal prezidentem kníže. Prezident by hodně spal. Bohuslav Sobotka (ČSSD) by jakožto „sluníčkář" padl a premiérem by se stal Miloš Zeman.

Co by se dělo, kdyby se stal prezidentem kníže Schwarzenberg? Prognóza končí tím, že se Miloš Zeman stejně vrací oknem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg hovoří

Karel Schwarzenberg se stává prezidentem. Miloš Zeman zdrceně odjíždí na Vysočinu a dlouho nezvedá telefon, neboť má virózu. Prezident Schwarzenberg se „proslavil“ téměř půlhodinovým spánkem u korunovačních klenotů. Své prezidentské projevy přináší ve stoje, ale také u nich spí. Po pádu vlády Schwarzenberg jmenuje novou premiérkou Miroslavu Němcovou. A ta zemi vklidu dovede k řádným volbám.

Protože vládne bez skandálů, protestní hnutí ANO Andreje Babiše stěží dosáhne na pět procent. Rodí se nová vláda ČSSD, Úsvitu a lidovců, která začíná debatovat o uprchlické krizi. V opozici se ocitají Babiš a Miroslav Kalousek (TOP 09), který si sice hraje na Havla, ale není mu to k ničemu.

Celý text najdete zde.

„Angela Merkelová si mezitím zve Karla Schwarzenberga do Berlína. „Díky, jste v té střední Evropě jediní úplně normální,“ říká mu a na následné tiskové konferenci zve všechny uprchlíky do Česka, což je úplně super. Robert Fico to z Bratislavy kritizuje a mimo jiné posílá na Pražský hrad autentické video ze serveru Vlasteneckelisty.cz, kde osmdesát uprchlíků znásilňuje holčičku a navíc ji přitom obléká do hidžábu a omotává bombou,“ stojí v úvaze.

Premiér Sobotka opatrně přiznává, že se na uprchlickou krizi dívá stejně jako prezident Schwarzenberg a pomalu ztrácí vliv ve straně. Je čím dál slabším premiérem, až náhle padne úplně. Kdo přijde místo něj? Z mlh Vysočiny vystupuje Miloš Zeman a říká, že k nám uprchlíky nikdo nezval.

„Miloš Zeman! Nový předseda ČSSD. Nový premiér. Česko vstupuje do politických Senility Wars. Prezident versus premiér. Teprve teď to bude zábava,“ končí úvaha.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…