Co dělat, když zkolabuje civilizace a nepůjde elektřina. Také tím se zabývá web Petra Hájka

09.09.2014 15:02

V důsledku všech událostí, o kterých se v poslední době mluví, není podle serveru Protiproud.cz na škodu připravit se na situaci, kdy nebude nic fungovat a naše civilizace zkolabuje. Pro tyto případy cituje několik praktických rad od blogerky Daisy Lutherové, která před kolapsem civilizace varuje pravidelně.

Co dělat, když zkolabuje civilizace a nepůjde elektřina. Také tím se zabývá web Petra Hájka
Foto: Repro Foto: ČT
Popisek: Bývalý vicekancléř prezidenta republiky Petr Hájek v pořadu Máte slovo

Základní otázky, které si Lutherová klade, by si prý měl položit každý zodpovědný člověk a nejen vyznavač hnutí „prepperů“, kteří se na kolaps civilizace připravují systematicky. Opačnou alternativou je strčit hlavu do písku a čekat na konec.

„Je třeba mít vždy na paměti známý vtip o člověku na střeše domu při povodni, který se stále modlí o záchranu a odmítá hasičský člun, loď i vrtulník s tím, že ho zachrání Bůh. Když se utopí a na Onom světě se ptá Stvořitele, proč ho nezachránil, Bůh odpoví: Udělal jsem, co jsem mohl. Poslal jsem ti člun, loď, vrtulník...“ připomíná Protiproud.

Naše civilizace je totálně závislá na elektrické energii, takže jakýkoliv dlouhodobější výpadek „šťávy“ by znamenal konec světa - přinejmenším toho, který známe. Příčiny mohou být různé - teroristický útok, přírodní katastrofa, Evropa si ještě vytvořila vlastní potenciální hrozbu v podobě pokrokové „zelené energie“.

Celý text ZDE.

Lutherová varuje, že výpadek proudu by mnohonásobně zhoršil chaos, který vypukne při každé katastrofě. Dlouhodobě se nevyhneme extrémním ztrátám na životech - lidé budou hladovět, mrznout, umírat žízní nebo chorobami z nedostatečné hygieny. Nepokoje následně vynesou na povrch všechny démony, kteří v lidech jsou.

Aby tomu dokázali aspoň trochu čelit, musí si podle ní položit lidé několik zásadních otázek. Jsou to: Jak si opatřit jídlo, jak ho bez elektřiny následně připravit, jak vytápět (nebo chladit) svůj domov, čím svítit, jak se dopravovat (když budou auta mimo, protože benzinky nebudou mít potřebný proud), v čem se budou mýt a jak se budou zbavovat odpadu.

Na tyto otázky by si lidé měli najít co nejvíce odpovědí.

Především ale lidé, aby byli schopni přežít, nesmí podle Lutherové uvažovat sklesle. Místo úvah, proč nic dělat nemohou, by měli přemýšlet, jak to udělat.

Pak už následují doporučení, která Lutherová svým čtenářům pro přežití předkládá. Základem je podle ní voda. Pro případ, že by vyschly vodovodní kohoutky, doporučuje mít zásobu alespoň na dva týdny (při hrubém odhadu čtyři litry na osobu a den). Zásobu si podle ní lze vytvořit jednoduše - naplnit potřebné množství pet lahví nebo kanystrů, dokud ještě teče.

Druhou zásadní otázkou, zejména pokud kolaps nastane v zimě, je teplo. Krátkodobě prý stačí shromáždit se s rodinou v jedné místnosti a zabránit tepelným ztrátám, dlouhodobě je nezbytné mít zajištěná kamna a palivo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…