Co je vám do toho? Zkušený komentátor vystupuje proti Člověku v tísni, Sobotkově vládě a „boji proti nenávisti“

14.04.2016 11:06

Komentátor serveru Echo24.cz Daniel Kaiser se vyjádřil k rozhovoru s ministrem spravedlnosti Robertem Pelikánem (ANO) v týdeníku Respekt.

Co je vám do toho? Zkušený komentátor vystupuje proti Člověku v tísni, Sobotkově vládě a „boji proti nenávisti“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr spravedlnosti Robert Pelikán v pořadu OVM

Za mimořádně ostudné považuje Kaiser především pasáže týkající se dotace na Čapí hnízdo. „Ne Andrej Babiš, jeho žena na to chtěla dostat padesátimilionovou dotaci,“ zmiňuje například Kaiser. 

„Člověka při čtení odpovědí ministra spravedlnosti, který se snaží ospravedlnit zjevnou nepravost a patrně i trestný čin, napadne, že snad ten Pelikán musí mít v zásobníku nějaký obzvlášť důležitý zákon, na jehož prosazení mu záleží, a proto se rozhodl k provoznímu oportunismu ve jménu vyšší věci. Že by zákon o státních zástupcích, který mu právě prošel vládou?“ spekuloval komentátor. To však považuje za nepravděpodobné, neboť Pelikán připravovaný zákon kritizoval.

„A pak se dozvíme na webu Česká-justice.cz, že se Pelikánovo ministerstvo také zabývá zaváděním nových trestných činů, jako je hanobení životního stylu třídy nebo jednotlivců pro jejich sexuální orientaci a pohlavní identitu. Co tam dělá hanobení nějaké třídy, čímž zákonodárce myslí skupinu lidí, která se odlišuje třeba svým životním stylem? Začátkem 70. let jedna undergroundová skupina z Chomutova zpívala posměšně o svých generačních protivnících coby o tesilové verbeži. Bylo by to nově trestné? Ono je to ale možná tak, že se odvádí pozornost od skutečného posunu, tedy explicitní ochrany LGBT lidí před urážkami i domnělými urážkami,“ domnívá se Kaiser. 

A zmiňuje, že začíná cítit vítr z Evropy a USA, který vane ve znamení ochrany práv transsexuálů, transgender lidí, pansexuálů a jiných kategorií. „Sobotkova vláda alokuje peníze na propagaci gendermainstreamingu. Na Úřadu vlády působí jednotka HateFree Zone, která zakročuje proti rasismu a xenofobii na sítích, Člověk v tísni, což je klasická nevládka financovaná převážně z peněz české vlády, EU a dalších erárů, vydává zprávu o údajném extremismu a nesnášenlivosti mezi čtenáři Parlamentních listů. Co jim je proboha do toho, pokud se na Parlamentních listech neporušují zákony?“ zmiňuje komenátor.

Závěrem dodává, že v této vyhrocené náladě ve společnosti je převádět do české legislativy údajný závazek vůči EU stejné jako objednávat si do budoucna omezení svobody projevu. 

Původní text ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…