Co se děje? Jednání špiček pražského ANO se nečekaně zúčastní i Babiš

13.11.2015 12:58

Pražského předsednictva ANO se dnes na žádost předsedy hnutí Andreje Babiše zúčastní i členové celostátního vedení. ČTK to řekl místopředseda pražského ANO Matěj Fichtner. Předseda hnutí Andrej Babiš ČTK v SMS zprávě potvrdil, že se odpoledního jednání na magistrátu zúčastní. Členové pražského ANO schůzku naplánovali kvůli sobotnímu krajskému sněmu, který bude volit nové vedení.

Co se děje? Jednání špiček pražského ANO se nečekaně zúčastní i Babiš
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

Neplánovaná účast Babiše některé členy pražské buňky překvapila. Jiní o ní vůbec nevěděli. „Nechápu to, vždyť se jedná o krajské záležitosti. Není mi jasné, jak chce do krajských záležitostí zasahovat,“ řekl člen krajského předsednictva, který chtěl zůstat v anonymitě. Babiš do záležitostí kraje zasáhl i v uplynulých dnech. Krajské předsednictvo ANO nejdřív odhlasovalo, že o nové magistrátní koalici nebude jednat s TOP 09, aby o týden později po svolení Babiše vzalo usnesení zpět. Podle TOP 09 to ukazuje na nesvéprávnost členů ANO. Pražská koalice ANO, ČSSD a Trojkoalice se po několika týdnech sporů rozpadla v úterý.

Sobotní sněm ANO bude volit nového předsedu místo Radmily Kleslové, která po mediální a politické kritice z funkce odstoupila. Babiš se před několika dny nechal slyšet, že by v čele znesvářené pražské buňky rád viděl ministra obrany Martina Stropnického. Stropnický následně kandidaturu potvrdil. Objevily se ale informace, že buňka nakloněná Kleslové nebude v případné tajné volbě pro Babišova kandidáta hlasovat. V průběhu týdne dostali v Praze nominace i další kandidáti, mimo jiné Matěj Fichtner nebo zastupitel Karel Grabein Procházka. Podle informací ČTK ale ani jeden z nich nakonec do boje o předsednické křeslo nepůjde.

Stropnický dnes na dotaz ČTK v textové zprávě uvedl, že představy ohledně místopředsedů má. Rozhodnutí je prý ovšem na členech sněmu. „Jména si určitě nechám pro sebe. Jde mi hlavně o to, aby vedení kraje bylo kompaktním a dělným týmem,“ napsal ministr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…