Co se to děje? Dnes jsou narozeniny Václava Havla a... A nikde nic, upozornil Tomáš Haas

05.10.2017 11:52

Exprezident Václav Havel by se dnes dožil 81 let. A komentátor Tomáš Haas se na sociální síti Facebook podivuje, že nevidí desítky oslavných článků ani velké titulky o „našem velikánovi“, jak píše.

Co se to děje? Dnes jsou narozeniny Václava Havla a... A nikde nic, upozornil Tomáš Haas
Foto: Dostál František
Popisek: Václav Havel - výřez

„Nevidím desítky oslavných článků, velké titulky o našem velikánovi, hodnocení jeho nesmírných zásluh, články odsuzující jeho politické oponenty. Jen jsem kdesi zahlédl fotku pražského letiště. Je to vše? Není to málo? Nebo se čeká na povel, který to v předem naplánovanou hodinu vše spustí, akce jako D-Day, ale spíše Hodina-H? Nevím,“ podotkl Haas s otázkou, zda mu někdo může říci, co se děje.

„Já jsem si toho data všiml, a protože Václava Havla respektuji, na rozdíl od těch, kteří kolem něho vytváří kult a legendy vhodné spíše pro Severní Koreu, v den jeho narozenin vzpomínám,“ zmínil se slovy, že vzpomíná na jeho klady i na jeho nedostatky a chyby.

„Mám-li hodnotit, myslím, že jsme v daný okamžik a pro daný okamžik v listopadu 1989 lepší volbu neměli,“ uzavřel Haas.

Celý příspěvek Tomáše Haase:

Můžete mi někdo říci, co se děje? Dnes jsou narozeniny Václava Havla. Ale nevidín desítky oslavných článku, velké titulky o našem velikánovi, hodnocení jeho nesmírných zásluh, články odsuzující jeho politické oponenty. Jen jsem kdesi zahlédl fotku pražského letiště. Je to vše? Není to málo? Nebo se čeká na povel, který to předem naplánovanou hodinu vše spustí, akce jako D-Day, ale spíše Hodina-H? Nevím. Já jsem si toho data všiml a protože Václava Havla respektuji, narozdíl od těch, kteří kolem něho vytváří kult a legendy vhdné spíše pro severní Koreu, v den jeho narozenin vzpomínám. Na jeho klady i na jeho nedostatky a chyby a mám.li hodnotit, myslím, že jsme v daný okamžik a pro daný okamžik, v listopadu 1989 lepší volbu neměli.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivan Hoffman: Přichází generace, které práce nic neříká. Než by se dřela, raději se uskromní

17:45 Ivan Hoffman: Přichází generace, které práce nic neříká. Než by se dřela, raději se uskromní

POHLED IVANA HOFFMANA Je příslovečný brod pro naši civilizaci blízko, nebo se naopak vzdaluje? uvažu…