Co si o mně myslí ostatní politici? Že si příliš troufám, říká Fischer

01.07.2012 11:56

Expremiér Jan Fischer patří podle průzkumů veřejného mínění mezi favority ve volbách příštího prezidenta republiky. V rozhovoru pro server Týden.cz říká, že chce do politiky vnést změnu, což se řadě zákonodárců nelíbí. Prý se ho dokonce pokouší vyděsit. On se ovšem nenechá.

Co si o mně myslí ostatní politici? Že si příliš troufám, říká Fischer
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Jan Fischer

Do souboje o post prezidenta republiky se Jan Fischer rozhodl vstoupit poté, co stále důrazněji vnímal nespokojenost občanů se stavem politické kultury v Česku. Nechce se přitom nijak zvlášť vymezovat vůči jiným kandidátům. Raději zdůrazňuje, že se pokusí napomoci změnám, které ocení občané. A co si o Fischerovi myslí jiní politici?

Politika je o vzkazech

„No, že jsem úplně jiný živočišný druh a moc mezi ně nepatřím. A co že si ten Fischer troufá, takhle vstoupit do jejich světa! Myslím, že někteří z nich to mají za velikou opovážlivost. Dávají to najevo. Má to tři fáze. Nejprve to karikují a říkají, že to přece nemyslím vážně. Pak jsou tu ty průzkumy veřejného mínění a politici si říkají: "Aha! Tak on to snad vážně myslí." A pak mi tedy začnou vzkazovat, co na mě všechno vědí a co na mě můžou vytáhnout. Případně na rodinu,“ říká prezidentský kandidát.

Fischer přitom nechce být příliš konkrétní v tom, kdo mu co před volbou vzkazuje. Politika ostatně je o vzkazech. Podle vlastních slov je přístupný prakticky každému jednání, na které možná dojde před druhým kolem prezidentské volby, ale rozhodně se nenechá zastrašit ani přitlačit na podmínky, se kterými by bytostně souhlasil.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…