Co si o sobě ten socialista myslí? Pravičák Joch dnes naložil po Dienstbierovi další osobnosti ČSSD

07.08.2014 17:32

Poslanec Stanislav Huml před několika týdny sdílel na síti Facebook názor známého, že by tenistce Petře Kvitové mělo být odebráno občanství. Vadí mu totiž, že platí daně v Monaku, ne v ČR. Na to nyní zareagoval pravicový myslitel Roman Joch: Podle něj je tento návrh protiústavní.

Co si o sobě ten socialista myslí? Pravičák Joch dnes naložil po Dienstbierovi další osobnosti ČSSD
Foto: Repro Foto: ČT24
Popisek: Roman Joch v pořadu České televize Hyde park

Petra Kvitová totiž odvádí daně v Monaku místo v České republice. „Za to by podle Humla měla přijít o české občanství a za tento názor to Huml ze všech stran schytal. Neschytal to však dostatečně. Měl to schytat mnohem víc,“ řekl Roman Joch v komentáři pro Český rozhlas.

Nápad Stanislava Humla je totiž podle něj ostře protiústavní. „Podle naší Ústavy – což Huml asi neví – nelze nikoho zbavit občanství proti jeho vůli. Člověk může o občanství přijít, když se ho sám vzdá. Ale občanství nám podle naší Ústavy nikdo nikdy proti naší vůli odebrat nemůže a nesmí. To, co navrhoval Huml, bylo tudíž flagrantním porušením Ústavy,“ vysvětluje ředitel pravicově orientovaného Občanského institutu.

„Kým si vůbec myslí, že je? Jak si může nárokovat rozhodování o tom, kdo občanem být má či nemá? Je snad občanství Petry Kvitové jeho majetkem? Není. Občanství Petry Kvitové a každého z nás je naším právem vrozeným; právem, jež získáváme svým narozením. Žádný socialista, sebevíce kolektivistický, nám toto vrozené individuální právo odebrat nemůže,“ dodává Joch.

Podle něj je zcela normální, že se bohatší lidé usazují tam, kde jsou nižší daně. „Takže pokud Huml a ostatní socialisté nechtějí, aby Petra Kvitová a další se usídlili jinde než v České republice, měli by se postarat o to, aby se tento stát k nim choval slušně a nezdaňoval je neslušně vysoko,“ uzavírá bývalý poradce expremiéra Petra Nečase.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …