Co to? Noc před referendem se stala podivná věc s Nigelem Faragem

23.06.2016 10:54

Britský Telegraph informuje o tom, že lídr protievropské strany UKIP Nigel Farage, proti kterému se v poslední době spustila vlna kritiky za jeho „agresivní“ kampaň, se údajně omluvil ze středeční debaty o brexitu na čtvrtém kanálu, dal prý přednost večeři se synem. Na sociálních sítích to následně začalo vřít.

Co to? Noc před referendem se stala podivná věc s Nigelem Faragem
Foto: wikipedia
Popisek: Lídr strany UKIP Nigel Farage.

Anketa

Bez ohledu na to, co si vy osobně přejete: Vystoupí dnes Britové z EU?

65%
hlasovalo: 6333 lidí

Vedoucí postava kampaně za vystoupení Velké Británie z Evropské unie Nigel Farage se měl v předvečer referenda spolu s mnoha dalšími politiky z obou stran, včetně zakladatele strany UKIP Alana Skeda, zúčastnit televizní debaty.

Tiskový mluvčí lídra UKIP ovšem ještě před zahájením debaty informoval, že se Farage nebude moci zúčastnit z „rodinných důvodů“.

Později se ukázalo, že dal Farage přednost večeři se svým nejstarším synem, a to i přes to, že zmíněná televizní debata skýtala poslední příležitost přesvědčit nerozhodnuté voliče o tom, že opuštění Evropské unie je tím správným řešením.

„Svého syna neviděl již 9 měsíců. Bylo to rozhodnutí mezi šťastným shledáním se synem a účastí v debatě spolu se zakladatelem UKIP, který jej nazývá rasistou,“ prozradil jistý zdroj serveru MailOnline. „Dlouho o tom přemýšlet nemusel.“

Vedení UKIP nabídlo zaujmout Faragovo místo Stevenu Woolfovi, který nabídku ovšem odmítl. Debaty se zúčastnil například bývalý ministerský předseda Skotska Alex Salmond a v Británii známý podnikatel a zastánce setrvání VB v EU Theo Paphitis.

Pochopitelně se po zveřejnění Faragovy neúčasti z „rodinných důvodů“ na sociálních sítích rozvířila vášnivá diskuse. Doktor Alastair Campbell, který se zúčastnil debaty na straně zastánců členství v EU, na Twitter napsal, že to pan Farage „zabalil“. Dodal, že je skutečně „nevídané“, že se lídr UKIP nezúčastnil debaty, jestliže to tedy nebylo z velmi „závažných důvodů“.

Jeho komentář vyvolal na Twitteru mnoho reakcí, mnozí napsali, že je „patetický“ a „chladnokrevný“.

„Rozhodně nejsem Faragovým fanouškem, ale říká, že šlo o ‚velmi závažnou rodinnou záležitost‘ (Family emergency). Jestliže by byli lidé z „Leave“ kampaně tak necitliví, jako jste vy, byli by okamžitě pranýřováni,“ napsal jeden z uživatelů Darren Cooper.

„Šlo o rodinné důvody, Alastaire, v posledních dnech jste ukázal, že jste opravdu zvrácená osoba,“ překvapivě se Farage zastal uživatel Charles Hodgson.

Nigel Farage podle britských médií již ve své oblasti vhodil do urny svůj hlas. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: fib

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…