Co to jako předvádíš, Člověku v tísni?! Senátor žasne nad arabskými billboardy této takzvaně neziskové organizace

08.11.2017 14:56

Smíšené reakce veřejnosti podle MfD vyvolaly billboardy a další reklamní plochy s nápisy v několika cizích, převážně blízkovýchodních jazycích, které se objevily v Praze i jinde v Česku. Všechny poutače děkují Čechům. Společnost Bigboard, která také na svých billboardech zprávy vyvěsila, na dotaz iDNES.cz uvedla, že si kampaň objednala nezisková organizace Člověk v tísni. Ta se v Česku i zahraničí zaměřuje například na boj s chudobou a dodržování lidských práv.

Co to jako předvádíš, Člověku v tísni?! Senátor žasne nad arabskými billboardy této takzvaně neziskové organizace
Foto: Daniela Černá
Popisek: Senátor Ivo Valenta

Nad zjevnou provokací takzvané neziskové organice Člověk v tísni se pozastavuje rovněž senátor Ivo Valenta. Jak uvedl na svém profilu na Facebooku: „Tak to snad nemyslí vážně?! Pokládal bych doslova za skandální, aby si česká nezisková organizace platila masivní billboardovou kampaň a strašila občany naší země „tajemnými“ nápisy v arabštině. Čeho tím chtějí docílit? Proč tyto nápisy mají v překladu znamenat, že nám někdo děkuje. Za co? Že tolerujeme islámskou invazi do Evropy? Že zaslepeně necháváme rozplétat po celém starém kontinentu síť islámských radikálů, kteří jsou odhodláni ve jménu Alláha vraždit a rozšířit řady bohužel úspěšných teroristů?"

Valenta rovněž vyzývá tuto organizaci Člověk v tísni, aby bezodkladně informovala veřejnost o významu této kampaně. Současně s tím by podle zástupce Parlamentu měla transparentně sdělit, kdo ve skutečnosti platil tyto drahé billboardy a "jestli tak náhodnou za vším nestojí světoví intrikáni včele s Georgem Sorosem a jeho nadacemi."

Jak člověku ve skutečné tísni pomohou billboardy s arabskými texty v okolí Prahy, tak zatím není jasné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…