Co vlastně chtějí? Jejich favorit nevyhrál. Soukup trhal Milion chvilek. A ukázal na Novotného v ODS

18.12.2019 17:34

Moderátor Jaromír Soukup vzkazuje spolku Milion chvilek pro demokracii a všem lidem, kteří se účastní jejich demonstrací, že by měli u premiéra Andreje Babiše ctít presumpci neviny. Tomu, že dvakrát zaplnili Letnou a několikrát Václavské náměstí, sice s notnou dávkou ironie tleská, ale jinak prý jejich snahám nerozumí. „Babiš vyhrál volby, a má tak logické právo vést tuto zemi, to je demokracie,“ vzkazuje.

Co vlastně chtějí? Jejich favorit nevyhrál. Soukup trhal Milion chvilek. A ukázal na Novotného v ODS
Foto: Repro TV Barrandov
Popisek: Jaromír Soukup v pořadu Jasně a stručně

Jaromír Soukup ve svém pořadu Jasně a stručně reaguje na poslední demonstrace spolku Milion chvilek pro demokracii v tomto roce. „Zatímco premiér Andrej Babiš dnes večeří s prezidentem Milošem Zemanem v Lánech, v Praze probíhá taková rozlučka. Spolek Milion chvilek pro demokracii se totiž loučí s letošní sezónou demonstrací, manifestací a protestů,“ prohlásil Soukup na úvod a poté spolku uznal určité zásluhy.

Anketa

Podporujete stávky a hladovky za klima?

2%
98%
hlasovalo: 20320 lidí

„A sportovně uznejme, že jen málokdo čekal, že se jim opravdu podaří dvakrát zaplnit Letnou a několikrát Václavské náměstí. Takže cit, co lidem říct a nabídnout, alespoň v Praze mají. To se jim upřít nedá,“ prohlásil Soukup.

Hned ale přidal kritiku těchto snah, které podle něj nerespektují presumpci neviny a zásady demokracie. „Na druhou stranu dodnes nikdo neví, co ten spolek vlastně chce. Víme tedy jeden požadavek, ať odstoupí premiér Babiš, to všichni známe. Ale také víme, že Andrej Babiš nebyl odsouzený, a pokud se nepletu, tak presumpce neviny pořád platí,“ pustil se do kritiky Soukup.

Velká shromáždění na náměstích jsou podle něj dána jen frustrací a smutkem. „Já chápu, že část lidí se cítí frustrována tím, že se již dlouho nedostali k moci ve vládě jejich favorité, ale že je tam pořád Babiš a hnutí ANO. Já to chápu, že jsou z toho smutní. Ale taková je holt demokracie, Babiš vyhrál volby a má logické právo vést zemi,“ poučil své diváky Soukup a dodal, že včerejší rozlučková demonstrace v Praze na rozložení politických sil nic nezmění.

Poté si stihl ještě rýpnout do opozice. „Za to, že opozice není schopná se spojit a nemá jasného charismatického lídra, nemůže přece premiér, ale oni. Babiš nemůže za to, že nejvýraznější osobou ODS je v současnosti řeporyjský starosta Pavel Novotný, což, uznejte, není úplně důstojný kandidát na premiéra,“ pousmál se nadále ironický Soukup.

Pavel Novotný, DiS.

  • Největší miláček čtenářů nejnedůvěryhodnějšího webu v Evropě
  • starosta městské části

Jeho dalším tématem pak byl vánoční večírek u Babišových, který přinesl jednu nečekanou kauzu. „Všechny tyhle demonstrace ani nijak nerozhodily premiérovu ženu Moniku Babišovou, která se rozhodla uspořádat doma vánoční večírek se svými přáteli. Jeden z účastníků párty, kamarád Babišové Ivan Šablatúra, napsal k fotografii na instagramu: My se bavíme na večírku a chudina u fotek na počítači, všechno je v pořádku,“ komentoval kauzu Soukup.

„No to je blb,“ reagoval Soukup. „To jako chtěl říct, že oni jsou víc, protože je u premiéra doma? Taková arogance logicky nadzvedla nejen většinu Čechů, ale i samotného premiéra. Ten reagoval rychle, rázně a správně. Řekl k tomu, že pan Šablatúra je arogantní hlupák a píše nesmysly, které zásadně odsuzuje,“ pochválil premiéra Babiše za včasnou reakci.

„Šablatúra se sice později omluvil, ale tak nějak odhaduji, že k Babišům domů asi hned tak pozvaný nebude,“ zhodnotil na závěr a stihl ještě pochválit Moniku Babišovou za její figuru a výběr kostýmu „sexy klausová“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…