Co vyplulo na povrch po velkém zatýkání: Velmi pěkný kšeft Karla Březiny u ministryně Valachové

05.05.2017 9:22

Server Českého rozhlasu se blíže podíval na práci Karla Březiny pražského zastupitele a poradce ministryně školství v oblasti sportu, o něhož se teď zajímá policie. Právě kvůli rozdělování dotací pro sport. Při bližším zkoumání toho, co Březina vlastně dělal, vyšly najevo zajímavé věci.

Co vyplulo na povrch po velkém zatýkání: Velmi pěkný kšeft Karla Březiny u ministryně Valachové
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Březina

„Karel Březina, o kterého se aktuálně zajímá policie v kauze sportovních dotací pro sport, působí jako poradce ministerstva školství od loňského července. Za tu dobu od resortu za své rady inkasoval celkem 212 tisíc korun. Na úřadu Kateřiny Valachové (ČSSD), ale o jeho práci neexistuje žádný záznam. Veškeré své služby prý poskytoval formou ústní konzultace,“ píše server irozhlas.cz.

Celý článek naleznete ZDE.

Všechno, co Březina dělal pro paní ministryni Kateřinu Valachovou (ČSSD) mělo formu ústních oponentur, za něž dostával honorář ve výši 400 korun na hodinu, ovšem maximálně v rozsahu 20 hodin týdně. Není přitom jasné, k čemu všemu se Březina vyjadřoval. Smlouva pouze stanoví, že Březina bude poradcem od července 2016. Na rok 2017 dostal obdobnou smlouvu.

Serveru se nepodařilo zjistit podrobnosti, byť se o to snažil. Odpovědi, které dostával, byly buď příliš vágní nebo obsahovaly jen sdělení, že podrobnější odpovědi už nebudou. Na dotazy novinářů neodpovídá ani Březina, který má vypnutý telefon. Zřejmě kvůli policejní akci na ministerstvu školství a na Fotbalové asociaci ČR, ve které figurují její předseda Miroslav Pelta nebo sportovní funkcionář Miroslav Jansta. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…