Co vzrušuje Bohuslava Sobotku? Server nabízí překvapivou odpověď

17.09.2016 19:14

Prezidentské volby v Rakousku se s vysokou pravděpodobností odsunou až na přelom listopadu a prosince. Václav Danda v textu na serveru Protiproud konstatuje, že je to jen další pokus o pokřivení demokracie a udržení EU v chodu. Podobných kroků se ale děje mnohem víc. O jednom prý sní i premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD).

Co vzrušuje Bohuslava Sobotku? Server nabízí překvapivou odpověď
Foto: pppartners.cz
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka na Dnech NATO a Dnech Vzdušných sil AČR v Ostravě

Evropská unie se po Brexitu notně otřásla.V Rakousku se navíc zdá, že by mohl prezidentské volby vyhrát Norbert Hofer ze strany Svobodných, což se prý ani trochu nelíbí zastáncům Unie, protože Hofer mluví o možnosti Rakouska vystoupit z EU. Prezidentské volby proto byly odsunuty. Pod záminkou zajištění větší čistoty voleb. Podle Dandy je to opravdu jen záminka, která má dát čas k posílení pozic u Hoferova protikandidáta Alexandera Van der Belena, někdejšího předsedy rakouských Zelených.

Celý text najdete zde

I Český premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) se snaží EU nějak zachovat. Má sen. „Důležitým krokem je také prý zřízení ‚evropské armády‘, což je myšlenka, která našeho Sobotku doslova vzrušuje,“ píše Danda. Fakticky tak prý Sopbotka připravuje půdu k oslabení Visegrádské čtyřky.

Vedle Sobotky mají své plány i další evropští lídři. Snaží se je prosadit na bratislavském summitu. Podle Dandy je právě v Bratislavě vše připraveno k tomu, aby mohl být vyvinut tlak na země Visegrádské čtyřky, tedy na Českou republiku, Slovensko, Polsko a Maďarsko, aby „změkly“ a chovaly se solidárněji v uprchlické krizi, tedy aby přijímaly uprchlíky na základě povinných kvót. Autor to označuje za sebevraždu. Tato sebevražda má být překryta právě voláním po založení spoolečné evropské armády.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…