Co zloději ukradli, musí vrátit! Okamura zveřejnil třeskutý program

21.08.2013 11:12

Senátor a podnikatel Tomio Okamura už naplno začal pracovat na předvolební kampani. Nově spustil webové stránky svého hnutí Úsvit přímé demokracie. Kromě základních informací, novinek a fotogalerie zde zveřejnil také program.

Co zloději ukradli, musí vrátit! Okamura zveřejnil třeskutý program
Foto: Daniela Černá
Popisek: Tomio Okamura na besedě v Otrokovicích

Hnutí přímé demokracie má desetibodový politický program, ve kterém žádá ústavní, politické a legislativní změny, bez nichž nelze zaručit naší zemi ani občanům úspěšnou budoucnost. Jednou z cest je podle Úsvitu uzákonění referenda jako nejvyššího projevu vůle občanů a také prosazení přímé volby poslanců, starostů a hejtmanů.

Hnutí bude požadovat zákon o prokázání původu majetku. "V případě, že nebude doloženo legální nabytí majetku, bude zdaněn 100% daní. Co zloději ukradli, musí vrátit!" hlásá program.

Proti pozitivní diskriminaci

Zatočit chce senátorovo hnutí také s nepracující menšinou obyvatel, kteří žijí na úkor ostatních. "Je pro nás nepřijatelné dál tolerovat systém, kde vzniká vrstva lidí, kteří již nemají zájem pracovat, neznají slova jako povinnost a odpovědnost a terorizují své okolí kriminalitou. Na druhé straně tento systém šikanuje a ponižuje řádné občany, kteří se ocitli v nouzi. Jsme proti pozitivní diskriminaci," stojí v programu.

V souvislosti s tím hodlá Úsvit zpřísnit také podmínky sociální pomoci, protože podporu si zaslouží pouze ti, kteří vedou řádný život a řádně vychovávají děti.

Přísnější podmínky by podle Okamurova programu zasloužila také imigrační politika České republiky. "Nechceme zde nepřizpůsobivé imigranty nebo příchod náboženských fanatiků," stojí v jednom z bodů programu.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…