Copak dělal Andrej Babiš před listopadem? Šéf TOPky znovu namířil na premiéra

20.05.2019 15:55

Andrej Babiš nazval předsedu TOP09 Jiřího Pospíšila parazitem. Reagoval na jeho vystoupení na demonstraci za nezávislost justice. Jiří Pospíšil si však kritiku nenechal líbit a premiérovi vrací úder. „Vy, pane premiére, jste byl estébák za KSČ. Kdo je tedy parazit?“ napsal Pospíšil.

Copak dělal Andrej Babiš před listopadem? Šéf TOPky znovu namířil na premiéra
Foto: Oldřich Szaban
Popisek: Jiří Pospíšil v Liberci

Demonstrace za nezávislost justice se konala minulý týden v centru Prahy a demonstranti mimo jiné požadovali rezignaci nové ministryně spravedlnosti Marie Benešové. Slovo zde dostala také šestice politiků: Martin Kupka, Jakub Michálek, Petr Dolínek, Vít Rakušan, Jan Čižinský, a právě Jiří Pospíšil.
 
 
Andrej Babiš v rozhovoru, který poskytl pro Novinky, zdůraznil, že justice je nezávislá. „A pokud na pódiu na Staromáku vystupuje jeden z největších stávajících politických parazitů pan Pospíšil, který tu kandiduje na primátora, tu na europoslance, tu je ministrem za ODS, nyní zase vede TOP 09, tak to mluví za vše. Že se nestydí za to kritizovat paní Benešovou za to, co sám v minulosti navrhoval, tedy reformu soudů a státních zastupitelství,“ rozčílil se premiér.
 

Anketa

Chcete, aby Marie Benešová odstoupila?

11%
89%
hlasovalo: 22333 lidí
 
Benešová podle předsedy vlády jen nahlas řekla to, o čem řada lidí v justici mluví už léta. „Svého rozhodnutí ji jmenovat nelituji,“ uvedl Babiš.
 
Netrvalo dlouho a na jeho slova Jiří Pospíšil veřejně zareagoval. „Hned poté, co jsem začal veřejně vystupovat za podporu nezávislé justice, začal o mně Andrej Babiš do médií prohlašovat, že jsem parazit. Ano, já jsem sice byl ministr spravedlnosti za ODS, ale vy, pane premiére, jste byl estébák za KSČ. Kdo je tedy parazit?“ rýpnul si na Twitteru šéf TOPky.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…