Cos to provedl, Miloši Zemane?

31.12.2015 14:22

Prezident svým svatoštěpánským projevem těžce dekonspiroval jednu z tajných služeb. Ve svém zamyšlení nad „vánočním poselstvím“ Miloše Zemana to tvrdí religionista Ivan Štampach v článku, který byl publikován na serveru Deník Referendum.

Cos to provedl, Miloši Zemane?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vánoční poselství prezidenta Miloše Zemana ze zámku v Lánech

Ve svatoštěpánském proslovu Miloš Zeman řekl mimo jiné toto: „Když se připravovala demonstrace zastánců migrace k 17. listopadu, tak jsem od jedné z našich zpravodajských služeb dostal informaci, že na transparentu této demonstrace má být nápis ‚Tahle země není naše – Refugees welcome‘. Potom někdo poradil těmto organizátorům, že ten nápis je mimořádně hloupý, tak ho nahradili o něco méně hloupým nápisem ‚Tahle země patří všem - Refugees welcome‘.“

Prezident se možná mýlí. Nebo lže

Podle Štampacha stojí tento prezidentův výrok za vážné zamyšlení. „První možnost je, že se prezident mýlí, nebo že dokonce lže. Ti, kdo u příprav hesel byli, upozorňují, že došlo k mediální desinterpretaci,“ napsal.

Celý text je ZDE

Připomíná, že náš stát má tajné služby, jednu vojenskou a dvě civilní. „Je však přinejmenším znepokojující, že kterási tajná služba pokládá za bezpečnostní riziko občany, kteří pevně stojí za 3. článkem Listiny základních práv a svobod. … Základní práva se zaručují všem, ne pouze občanům České republiky, jako je tomu u některých občanských svobod nebo sociálních práv ... Tedy prostě lidem bydlícím na území České republiky, nehledě na to odkud pocházejí a jakou mají příslušnost,“ tvrdí Štampach.

Kdo na heslech pracovali, si možná odvodí, kdo byl agentem

Poukazuje na to, že iniciativy, vítající uprchlíky a pomáhající uprchlíkům z oblastí vojenských, politických a náboženských rizik, prosazují politické pojetí, které zjevně zastávají i někteří zákonodárci a členové vlády. „Jsou tedy pro jednu z tajných služeb (a jen pro tuto jednu) bezpečnostním rizikem i poslanci, senátoři a ministři?“ ptá se Štampach.

Ze Zemanova výroku však lze podle něj vyčíst i druhý důsledek. „Ti, kdo na heslech před demonstrací pracovali, si pravděpodobně pamatují, kdo byl přítomen a možná si snadno odvodí, kdo byl tím nastrčeným agentem. Nejvyšší velitel ozbrojených sil pravděpodobně těžce dekonspiroval onu službu, jejímž logickým principem je práce v utajení. Budou mu i nadále tajné služby poskytovat spolehlivé informace, i když jim to zákon ukládá či umožňuje?“ ptá se Štampach.


 

reklama

autor: vam

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …