Covid? Lidé vyjdou do ulic. Už je to buzerace. Vážné varování Babišovi

20.10.2020 12:14

Vláda Andreje Babiše nařídila od středy nosit roušky i venku. Tedy s výjimkou situace, kdy se člověk pohybuje ve volné přírodě a to jak sám, tak s rodinou. Na sociálních sítích už zaznívají otázky, zda to nenaštve ještě víc lidí, zda za pár týdnů nevyrazí do ulic desítky tisíc rozhněvaných občanů.

Covid? Lidé vyjdou do ulic. Už je to buzerace. Vážné varování Babišovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na Letné bylo zřízeno volební místo pro občany s pozitivními testy na Covid 19

Kabinet Andreje Babiše vyhlásil v pondělí večer povinnost nosit ve městech a na vesnicích roušky i venku. Lidé budou muset nosit roušky dokonce i v autě, pokud nepojedou sami nebo se členy jedné domácnosti.

Anketa

Souhlasíte s nařízením nosit roušky venku?

57%
43%
hlasovalo: 15305 lidí

Opatření již tradičně uveřejnil na Twitteru i ministr zdravotnictví za hnutí ANO Roman Prymula.

„Nově platí povinnost nosit roušky na veřejně přístupných místech v zastavěném území obce. Neplatí, pokud jste od jiných lidí dál, než dva metry, sportujete nebo jste se členy rodiny. Nově platí povinnost nosit roušky i v autě. Neplatí, pokud jedete sami nebo se členy rodiny,“ napsal ministr.Ministr Prymula oznamuje nová opatření

Ministr Prymula oznamuje nová opatření

Konzervativní publicista Martin Schmarcz si položil otázku, zda by nebylo lepší na čas vyhlásit kompletní lockdown než takto „buzerovat lidi“ . „Tak nevím, jestli buzerovat lidi rouškami venku kdo ví na jak dlouho není horší, než to na dva týdny zamknout...,“ napsal Schmarcz na sociální síti Facebook.

Buzeruje kabinet Andreje Babiše lidi?

Odborník na krizovou komunikaci Jan Jetmar varoval, že pokud bude vláda pokračovat po stejných kolejích, zanedlouho se mohou v ulicích objevit desítky tisíc lidí a o Vánocích prý mohou hrozit dokonce i hladové bouře.

„Tak dlouho budou dělat různá opatření a dodatečná opatření, tvrdší opatření a výsledek v nedohlednu, až je budeme prosit, aby konečně udělali lockdown a za tři týdny zase nahodili pojistky, protože tohle nikam nevede. Včera bylo na Staromáku 2000 zoufalých lidí stojících mimo systém. Za další měsíc tohohle chaosu jich tam můžete být 50 tisíc a o Vánocích budeme zažívat hladové bouře,“ napsal na sociální síti Facebook.

Upozornil také, že se účinnost různých opatření projevuje až s delším časovým odstupem, takže nelze počítat s tím, že v příštích dvou týdnech se epidemiologická situace nějak výrazně zlepší.

Vyrazí tísíce lidí do ulic?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…