Covid: Migranti trpí! Víc než jiní. Merkelová má o ně strach

20.10.2020 12:34

Angela Merkelová má obavy o migranty. Prý se, asi na rozdíl od obyčejných Němců, bojí o práci. V Německu se taky očekává nárůst počtu nakažených. Mají si Němci vzít příklad z České republiky? Saský premiér žádá pomoc armády. Zprávu přinesl DW.com.

Covid: Migranti trpí! Víc než jiní. Merkelová má o ně strach
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Projev kancléřky Angely Merkelové k opatřením proti šíření koronaviru, 18. března 2020

Anketa

Souhlasíte s nařízením nosit roušky venku?

57%
43%
hlasovalo: 15305 lidí

„Koronavirová pandemie postihuje obzvláště tvrdě migranty,“ varovala německá kancléřka Angela Merkelová v pondělí. Kancléřka také řekla, že ti, co přišli do Německa ze zahraničí, by neměli být opomíjeni, ani když je země zasažena druhou vlnou viru.

„Pandemie zasáhla nás všechny, ale musíme si přiznat, že různými způsoby a intenzitou,“ řekla politička na „integračním summitu“ německé vlády. Pak ještě dodala: „Jako musíme být pozorní, abychom chránili zdraví a životy našich bližních, musíme být také ostražití, abychom zajistili, že v těchto těžkých časech zůstane soudržnost silná.“  

Merkelová také upozornila na to, že mnoho výukových a jazykových kurzů pro migranty muselo být zrušeno kvůli covidu. Dále ji znepokojuje, že hospodářský propad má zvláštní dopad na odvětví, v nichž je zaměstnáno mnoho migrantů, ti se pak prý obávají o práci.

Její komentáře odrážejí zjištění zprávy Organizace pro hospodářskou spolupráci a rozvoj (OECD), která byla rovněž zveřejněna v pondělí a která ukázala, že pandemická a blokovací opatření neúměrně zasahují migranty.

Saský premiér Michael Kretschmer v rozhovoru s nedělníkem Bild am Sonntag, před několika dny  s poukazem na situaci v České republice, řekl, že počítá s nárůstem nových případů koronavirové nákazy v Německu, a požaduje proto větší podporu zdravotnickým úřadům ze strany armády a policie při boji s šířením infekce a trasováním.

V Německu za den přibylo 5587 nově nakažených koronavirem. To je méně než rekordních 7830 případů v předchozím dni, v neděli a v pondělí však bývá tento údaj obvykle nižší. Ve srovnání s údajem z minulé neděle ale počet nově nakažených výrazně vzrostl z 3483 případů. Vyplývá to z údajů Institutu Roberta Kocha

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: AZy

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…