Covid? Násilí, rvačky. Bude hořet. Zdeněk Ondráček má strach a ví, co bude

27.10.2020 10:24

Komunistický poslanec Zdeněk Ondráček se bojí, že v koronavirových časech v českých ulicích nastane chaos a vypukne násilí.

Covid? Násilí, rvačky. Bude hořet. Zdeněk Ondráček má strach a ví, co bude
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zdeněk Ondráček a Lubomír Metnar

Zdeňka Ondráčka poslanci pravicové opozice nejednou označili za „mlátičku“, protože v roce 1989 neváhal použít násilí proti lidem toužícím v tehdy komunistickém Československu po svobodě.

Anketa

Souhlasíte se zákazem vycházení od 21 do 5?

61%
39%
hlasovalo: 29132 lidí

O 31 let později má komunistický poslanec obavy, že v českých ulicích může vypuknout chaos a násilí. „Pomalými, ale jistými krůčky směřujeme k chaosu a násilí v ulicích,“ napsal Ondráček na sociální síti Facebook a přidal mračící se emotikon.

S obavami sleduje demonstrace ve Varšavě, v Londýně či v Římě, kde lidé vyrazili do ulic, aby dali najevo, že už mají až po krk opatření určených k potlačení epidemie koronaviru. Během těchto protestů se část demonstrantů uchylovala k násilným akcím, útočila na policisty zapalovala odpadkové koše a tak podobně. Strážci zákona odpovídali použitím slzného plynu či vodních děl.

Další demonstrace se chytá i v Česku a Ondráček si při vzpomínce na demonstraci ze Staroměstského náměstí v Praze minulou neděli položil otázku, kdy zůstanou na ulicích ležet první mrtví.

„Na zítra se chystá další demonstrace i u nás. Bude pokojná nebo dojde znovu ke střetu s policií? A jaké budou demonstrace následující? Kdy i u nás začnou létat molotovovy koktejly, kdy budou první těžce zranění či snad mrtví? Obávám se, že nás nečeká, stejně jako celou Evropu, dobré období. Já si kladu otázku, kdo za tím stojí a komu to prospěje?“ položil si v této souvislosti Ondráček několik otázek.

Zdeněk Ondrářek má obavy

Zdeněk Ondrářek má obavy

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…