Covid: Řítíme se do řiti, napsala novinářka, když viděla tyto údaje

17.02.2021 7:40

Ministerstvo zdravotnictví pravidelně zveřejňuje informace o volných kapacitách lůžek v nemocnicích. Poslední čísla jsou velmi varovná. V celém Česku už je volných jen 14 procent lůžek na JIP/ARO. Jde o 592 lůžek z 3965 v celé zemi. „Řítíme se do ř*ti,“ napsala k tomu investigativní reportérka Eliška Hradílková Bártová.

Covid: Řítíme se do řiti, napsala novinářka, když viděla tyto údaje
Foto: pixabay.com
Popisek: Zdravotnictví, ilustrační foto

V celém Česku už je volných jen 14 procent lůžek na JIP/ARO. Jde o 592 lůžek z 3965 v celé zemi. Ministerstvo čísla rozepsalo i po jednotlivých krajích. Tam, kde je volných jen 10 procent nebo dokonce méně lůžkové kapacity, vybarvil resort čísla varovnou červení.

Varovně svítí Praha, kde už je volných jen 5 procent lůžek na JIP/ARO. Vedle Prahy vysílá varovný signál Ústecký kraj, kde je volných 10 procent lůžek a nejpostiženější Karlovarský kraj, kde to je 8 procent lůžek.

Česko má problém

V krajích, kde je volných 11 až 30 procent lůžkové kapacity, svítí dlaždice žlutě. Tam, kde volná kapacita lůžek přesahuje 30 procent, jsou dlaždice bílé.

V Praze je 979 lůžek na JIP/ARO a z toho už je volných jen 56. Jedná se o 5 procent volných lůžek z celkové kapacity. Ve Středočeském kraji je volných 33 lůžek JIP/ARO z 260, v Karlovarském kraji, který momentálně patří k nejpostiženějším, je to jen 7 volných lůžek na JIP/ARO. V Ústeckém kraji je to 25 lůžek z 244. V Královéhradeckém kraji, kde se také nákaza šíří, je to 30 lůžek z 230. Naproti tomu v Jihomoravském kraji je to 99 lůžek na JIP/ARO z 574.

Česko má problém

Investigativní reportérka Deníku N Eliška Hradílková Bártová má pocit, že se řítíme do propasti. Na sociální síti Twitter totiž prezentovala ještě horší čísla. "Tak v celé Praze už jen 4 volná místa na ARO/JIP pro covid pacienty. Řítíme se do řiti. La pardon...,“ konstatovala.

Česko má problém

Česko má problém

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…