Čtenář navrhl vystěhovat nebo pozavírat všechny muslimy. A tohle mu odpověděl Okamurův poslanec

11.01.2015 7:32

Džihádistické útoky, kterým v posledních dnech čelilo francouzské hlavní město, vyvolaly obavy z islámského radikalismu i mezi českými občany. Potvrzují to i témata otázek, které v poslední době položili čtenáři serveru ParlamentníListy.cz poslanci hnutí Úsvit Radimu Fialovi.

Čtenář navrhl vystěhovat nebo pozavírat všechny muslimy. A tohle mu odpověděl Okamurův poslanec
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Radim Fiala

Jednoho ze čtenářů například zajímalo, co konkrétně udělá Úsvit pro to, aby se zamezilo rozpínavosti islámu v ČR. Fiala odpověděl, že za prvé bude se svými kolegy iniciovat posouzení islámu jako hnutí, které hlásá nenávist a nerovnost mezi lidmi. Za druhé připraví návrh zpřísnění imigračního zákona. A za třetí musí skončit veřejná finanční podpora pro organizace, „které šíří multikulturní bláboly“.

Budeme muset překonat odpor politiků, kteří nechtějí převzít odpovědnost

Další otázka směřovala k tomu, zda by nešlo v naší zemi postavit islám mimo zákon na základě zákona o zákazu hnutí a propagace myšlenek potlačujících lidská práva a svobodu. Čtenář navrhoval zpracovat na korán posudek odborníkem na extremismus. Domnívá se, že protože korán obsahuje návod k vraždění nevěřících a jinověrců, že by se podařilo zakázat islám. Pak by měli být vyzváni ti, kteří by i nadále chtěli vyznávat islám, aby opustili ČR a vzdali se českého občanství. Cizinci by se měli vrátit do země původu jejich nebo jejich předků. Každý, kdo by na území ČR praktikoval islám, by měl být zavřen do vězení nebo deportován.

Fiala souhlasí se čtenářovou charakteristikou islámu, a Úsvit tak prý bude iniciovat legislativní úpravy, které umožní označit islám jako hnutí, jež odmítá rovnoprávnost lidí a šíří mezi nimi nenávist. Zároveň Fialovi kolegové projednají možnost zpřísnění migračních zákonů. „Bohužel to bude složité, protože budeme muset překonat odpor politiků, kteří nechtějí převzít odpovědnost, případně ze své hlouposti nebo za úplatu hlásají multikulturní bláboly,“ uvedl Fiala.

Celé znění otázek a odpovědí najdete zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…