Čtenáři ParlamentníchListů.cz jsou spodina a chátra, udeřil Jan Čulík

06.01.2017 17:45

Čtenáři serveru ParlamentníListy.cz jsou prý spodina a chátra. Tvrdí to publicista Jan Čulík z Britských listů. V článku se zastává svého souputníka Daniela Veselého, který čelil kritice za to, že vulgárně napadl novináře Jana Petránka. Zajímavé je, že Veselý píše i pro Český rozhlas, kde Petránek dlouhé desítky let působí.

Čtenáři ParlamentníchListů.cz jsou spodina a chátra, udeřil Jan Čulík
Foto: Repro foto Debatní klub
Popisek: Jan Čulík v Debatním klubu

Publicista Jan Čulík, který se výrazně angažuje ve prospěch příjímání migrantů do Evropy, se v pátek na svých Britských listech rozepsal o ParlamentníchListech.cz a především o čtenářích našeho serveru. Ty označil za chátru a spodinu společnosti.

Reagoval tak na případ kolem svého kolegy Daniela Veselého, který po vulgární kritice zkušeného novináře Jana Petránka, čelí ostré kritice lidí na sociálních sítích.

„Redaktor Britských listů Daniel Veselý se stal terčem nenávistných útoků čtenářské chátry z Parlamentních listů,“ napsal hned v titulku svého textu Čulík.

Publicista svou optikou shrnul dění posledních dnů. „Poté, co na Facebooku vyjádřil redaktor Britských listů Daniel Veselý zděšení nad výroky Jana Petránka, jimiž Petránek zjevně spáchal trestný čin vyhrožováním násilí proti skupině obyvatelstva podle paragrafu 352 trestního zákoníku ČR, když vyzýval, aby proti uprchlíkům, utíkajícím před válkou a pronásledováním, byla nasazena armáda, se stal Veselý terčem řady vulgárních nenávistných útoků spodiny, která čte Parlamentní listy,“ rozohnil se Čulík.

S ohledem na slova Jana Petránka pro ParlamentníListy.cz, novinář v souvislosti s NATO a obranou Evropy vůbec nemluvil o použití či vyhrožování násilím vůči imigrantům. „Severoatlantický pakt je nesmírně významná militární složka, nejmocnější na zeměkouli. Když se v Evropě objevila imigrační krize, což je v podstatě muslimská invaze na Evropu a bezpečnostně jde o největší hrozbu, tak blázni v Evropské unii začali křičet, že je potřeba dávat pozor na Rusko, místo toho, aby se soustředili na intervencionalistickou a teroristickými centry muslimského jádra dobře promyšlenou invazi na Evropu. Tady atlantický pakt měl možnost se předvést jako brilantní obranný spolek. Neměl dovolit, aby se sem z Afriky a Blízkého východu řítily stovky, tisíce a desetitisíce lidí, aby to nakonec vyvrcholilo milionovým přílivem,“ konstatoval Jan Petránek.

Screen Čulíkova článku:

ParlamentníListy.cz se podle jeho mínění systematicky zaměřují na nejprimitivnější složky obyvatelstva České republiky, následně je záměrně masírují emocionálně formulovanými poplašnými zprávami, kterými v nich vybičovávají iracionální nenávist. „Situace je vážná, neboť aspoň v části společnosti, kterou manipulují Parlamentní listy, dochází k nebezpečné proměně společenské atmosféry. Pokud orgány v trestním řízení proti tomuto cílenému, bezdůvodnému rozvracení společenského klidu, které páchají Parlamentní listy, nezasáhnou, začne dříve nebo později docházet k vážným fyzickým útokům na občany, které Parlamentní listy určí jako terč nenávisti spodiny, která tento server navštěvuje,“ obává se internetový publicista.

Jan Čulík je vydavatelem webu Britské listy. Výrazně poslední dobou vešel do povědomí širšího publika poté, co udal českého lékaře v Británii za údajně rasistické výroky a daný lékař byl poté postaven mimo službu.

Redakce PL dělala rozhovor s českým lékařem Vladislavem Rogozovem v lednu loňského roku. Následně byl lékař svým zaměstnavatelem informován o udání na svoji osobu za údajně rasistické výroky. „Hned po publikování rozhovoru dostalo ředitelství nemocnice písemné udání s datem stejného dne jako samotný rozhovor, jež upozorňovalo na text tohoto rozhovoru a na texty mých blogů, ze kterých prý vyplývá, že jsem rasista a pravicový extremista,“ sdělil poté lékař Vladislav Rogozov redakci.

„Byl to jakýsi pan Čulík. Nikdy předtím jsem o něm neslyšel, ale vypadá to, že ten pán hodně a rád píše. Těch udání totiž napsal víc a rozeslal je i na další místa, včetně místního bulváru. Trochu problém však je, že pan Čulík v textu udání, mírně řečeno, manipuluje s pravdou. Poněkud větším problémem pak je to, že výběr míst, kam udání rozeslal, byl dělán s úmyslem způsobit co největší škody. Kde se pán naučil takové estébácké praktiky, nevím, nicméně konkrétním provedením akce prý ohrozil osobní bezpečnost mou i mé rodiny. Byla mi dokonce doporučena policejní ochrana a museli jsme v důsledku těchto událostí udělat určitá opatření,“ dodal k tomu tehdy doktor Rogozov.

Případ Daniela Veselého ovšem pokračuje i po varovném článku Jana Čulíka. Lidé stále Veselému píší na jeho sociální sítě a ostře ho kritizují. A Daniel Veselý, mimochodem pracující také pro Český rozhlas, pokračuje ve vulgárních útocích. „Vážení, co tu blijete, vy si ani neuvědomujete, že hltáte odpornou rasistickou špínu na PL, která nemá se žurnalistikou nic společnýho,“ napsal na svém Facebooku v reakci na kritické ohlasy. Na to krom jiných kontroval jeden z Veselého kritiků s tím, že „oproti Blicím listům se tam (na PL, pozn. red.) dá najít dost dobrého čtení“.

Čulík se později přidal i k debatě s Veselého kritiky na jeho facebookovém profilu. „Pěkná úroveň čtenářů kriminálních Parlamentních listů. Danieli, blokujte je, vůbec se blázny nezabývejte. Dostanou se do průšvihu svou blbostí sami,“ vzkázal nejprve svému kolegovi.

Na to jeden z diskutérů poznamenal, že dříve Britské listy propagoval a obhajoval jako nejlepší noviny. „Stydím se za to, že jsem je finančně občas podpořil,“ dodal k tomu. A Čulík se do něho ihned pustil. „Fašisty jako jste vy, jsme nikdy nepodporovali a fašistické názory jako Petránkovy nepublikujeme, jsou to trestné činy - i v ČR. To jste se spletl,“ napsal svému bývalému čtenáři doslova Jan Čulík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…