Čtenáři předložili ministru Danielu Hermanovi obsah textů Radka Bangy. Ten je označil za nevhodné

30.11.2016 13:47

Na řadu čtenářských dotazů, které se nashromáždily na jeho profilu na serveru ParlamentniListy.cz, odpovídal v poslední době ministr kultury Daniel Herman (KDU-ČSL).

Čtenáři předložili ministru Danielu Hermanovi obsah textů Radka Bangy. Ten je označil za nevhodné
Foto: Partie TV PRIMA
Popisek: Ministr kultury z KDU-ČSL Daniel Herman

Jeden ze čtenářů poukázal na „vysoce kvalitní“ texty písní skupiny Gipsy.cz, které skládá „uznávaný umělec“ Banga. „Neměly by se zařadit do školních osnov, vždyť v nich autor popisuje to, co je hlavním smyslem cikánů. Možná, že by stálo i za úvahu pouštět tyto umělcovy skvosty na závěr bohoslužeb, aby si věřící mohli udělat názor na tento způsob kultury a popřípadě nějakým milodarem podpořit diskriminovanou cikánskou menšinu,“ píše čtenář ironicky. „Omlouvám se, ale texty zmíněné kapely vůbec neznám. Děkuji, že jste mě na to upozornil, budu si muset v této věci doplnit vědomosti,“ odpověděl Herman.

Další čtenář poukázal na to, že Herman věří v Boha. „Ten je údajně všemohoucí, a tedy miliony lidí byly v koncentračních táborech, jestli tomu dobře rozumím, podle vaší víry zavražděny na jeho příkaz nebo s jeho souhlasem. Všichni jsou si rovni, měli by tedy dostat vyznamenání všichni? A kdo bude vyrábět takové množství metálů?“ zajímalo čtenáře. „Je smutné, že takto znevažujete oběti druhé světové války. Ke zločinům dochází právě proto, že Desatero nerespektujeme. Jak možná víte, obsahuje i jasné přikázání Nezabiješ,“ vysvětlil ministr svůj pohled na věc.

Jiného čtenáře zajímala problematika migrantů. „Chcete říct, že tajné služby nemají žádné informace o migrantech v Česku, že je sem vozíte v noci autobusy, dáváte jim 21 000 Kč na dávkách na úřadech práce, policistům je zřejmě přikázáno, ať si migrantů nevšímají atd.? Fakt nemáte žádné takové informace?“ ptal se čtenář naléhavě. „Pokud se týká informací tajných služeb, musíte se obrátit přímo na ně. Pokud já jako člen vlády nějaké informace od tajných služeb dostávám, pak jsem vázán mlčením,“ reagoval Herman.

Další tázající se pozastavil nad tím, že se za kulturu považuje i tvorba Radka Bangy, přičemž z jeho díla citoval: „Mrdám tě, narvu ti ho, čubko, do kundy, seš děvka a všichni to ví, kouříš mě, nastříkám ti to na kozy, nic jinýho si ani nezasloužíš ... Dáme čáru a pak zašoustáme si na pláži, jo, baby, vylížu ti píču a co ty, dělám ti to zezadu, při tom tě tahám za vlasy. Nemůžeš se dočkat, až ho budeš mít … v prdeli.“

„Je možné, že tohoto ‚umělce‘ Radka Banga dotuje i MK? Je normální, že tohoto ‚umělce‘ podpoří i poslanec za KDU-ČSL?“ zajímalo čtenáře. „Není mi známo, že by MK zmíněnou osobu dotovalo. Tyto texty neznám a obsah, který jste popsal, pokládám za vysoce nevhodný,“ odpověděl Daniel Herman.

Celé znění otázek a odpovědí najdete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…