Čtěte jen u nás: Václav Klaus se důrazně vyjádřil k dnešní akci proti Miloši Zemanovi

17.11.2014 18:39

Exprezident Václav exkluzivně pro ParlamentníListy.cz okomentoval protestní akci, k níž došlo na Albertově u příležitosti oslav 25. výročí Sametové revoluce. Prezident Miloš Zeman zde odhaloval pamětní desku a pronesl projev, během něj však stovky jeho odpůrců pískaly a vyzývaly ho, aby složil funkci. Klaus tento akt považuje za nepřijatelné pokračování kampaně z přímé volby prezidenta.

Čtěte jen u nás: Václav Klaus se důrazně vyjádřil k dnešní akci proti Miloši Zemanovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Václav Klaus po 25 letech navštívil bývalý Prognostický ústav, kde vystoupil v diskusi s názvem Ukrajina mezi Evropou a Ruskem

Prezident Miloš Zeman vystoupil na akci společně s prezidenty visegrádské čtyřky, tedy Polska, Slovenska, Maďarska a spolu s nimi se akce  zúčastnil i německý prezident. Toho podle informací z Hradu zasáhlo vajíčko letící z davu protestujících.

"Já jsem nesmírně pobouřen, že se našli lidé, kteří naprosto znesvětili a zneuctili unikátní a úžasnou památku 17. listopadu 1989 pokračováním prezidentské volební kampaně z ledna 2013. Jsou to stejní lidé, používají stejná hesla, používají stejné argumenty a je to strašlivě smutné," zareagoval Klaus pro ParlamentníListy.cz po útoku na hlavu státu.

Sám Zeman dal podle informací ČTK najevo, že se protestujících nebojí, stejně jako se nebál komunistické policie 17. listopadu 1989.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…