Čtěte jen u nás, co Merkelové vzkázal Babiš po jejích nových slovech

21.06.2018 10:54

ANKETA Jak informovaly Novinky.cz, německá kancléřka Angela Merkelová řekla ve středu, že velká většina uprchlíků jsou oběti a nesmíme nikdy zapomenout, že jde pořád o lidi. Německo dle ní „dostojí své lidské odpovědnosti chránit lidi, kteří utíkají před válkou a terorem“. Podle ní by nebylo dobře, aby „každý rozhodoval na úkor ostatních“. Andrej Babiš s ní nesouhlasí.

Čtěte jen u nás, co Merkelové vzkázal Babiš po jejích nových slovech
Foto: Václav Fiala
Popisek: Angela Merkelová na velkoplošné obrazovce na předvolebním setkání v Pasově

Merkelová to řekla ve středu v Berlíně při vzpomínce na oběti vysídlení po druhé světové válce. K prohlášení německé kancléřky se pro ParlamentníListy.cz vyjádřil předseda vlády a předseda hnutí ANO Andrej Babiš.

„Postoje paní Merkelové k uprchlické krizi se, bohužel, nijak výrazně nemění ani po zkušenostech, které má Německo za poslední roky, kdy přijímalo bez kontrol statisíce migrantů. Dokonce i mezi německými politiky jsou kvůli tomu rozpory a paní kancléřka pořád trvá na svém názoru, i když je evidentní, že její přístup k migrační krizi byl chybný. Ano, v uprchlické vlně přicházejí lidé z válečných zón, ale taky je tam velká část těch, kteří se s tím svezli, tedy ekonomičtí migranti, kteří chtějí využívat výhod evropských dávek. Zaplatili převaděčům horentní sumy a stal se z toho miliardový byznys. A přesně tohle si mělo Německo přiznat a uprchlíky selektovat na ty, kteří pomoc opravdu potřebují, a na ekonomické migranty,“ řekl ParlamentnímListům.cz premiér Andrej Babiš.

„My držíme pořád stejnou pozici. Evropa musí uzavřít svoji vnější hranici, vytvořit hot spoty v místech, odkud uprchlíci proudí, a odklonit tak ten obrovský nápor od našeho kontinentu. Například poslední nápady znějící z Německa, že uzavře svoje hranice, jsou nepřijatelné. To by se pak uprchlická vlna mohla odklonit přes naše území. Evropa by už konečně měla přiznat, že její postoje k migrační vlně byly chyby, a začít ji řešit vně evropské hranice,“ dodal Babiš.

Anketa

Je morální ospravedlnění pro odsun sudetských Němců z ČSR po roce 1945?

95%
5%
hlasovalo: 15669 lidí

Německo dostojí své lidské odpovědnosti

„Imigrace je evropskou výzvou, pravděpodobně právě teď naší největší výzvou,“ řekla také Merkelová a zdůraznila, že imigrace musí být kontrolovaná: „Musíme určit – pokud možno podle standardů EU – kdo k nám může přijít a zůstat, a kdo ne.“

Utečenci a vyhoštění jsou podle kancléřky nyní ústředním tématem: „Je to otázka, která se v Evropě dlouho nenastolila.“ Vyzdvihla, že „Německo dostojí své lidské odpovědnosti chránit lidi, kteří utíkají před válkou a terorem, ale i odpovědnosti za udržení soudržnosti v Evropě“.

Velký odpor v ČR již vzbudila slova Merkelové k odsunu německy mluvících obyvatel po druhé světové válce. Oznámila světu, že ani hrůzy druhé světové války neospravedlňují vyhánění lidí z jejich domovů. Tato slova zvedla ze židle prezidenta Miloše Zemana, premiéra Andreje Babiše (ANO), sociálního demokrata Jaroslava Foldynu a řadu dalších lidí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…