Čtěte méně nesmyslů. Poslanec Zlatuška odpovídal čtenářům

15.11.2015 6:26

Z PROFILŮ Poslanec Jiří Zlatuška (ANO) odpovídal na dotazy čtenářů serveru ParlamentníListy.cz. Vyjadřoval se k situaci v Sýrii i k uprchlické krizi. Popsal mimo jiné, jak se pozná umírněný terorista. Jednomu ze čtenářů poradil, ať čte méně nesmyslů.

Čtěte méně nesmyslů. Poslanec Zlatuška odpovídal čtenářům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Zlatuška

Čtenář vystupující pod označením Docent se ptal, jak se má člověk vyznat v tom, kdo je to umírněný terorista, když Západ vyčítá Rusku, že bombardovalo různé skupiny bojující proti Asadovi. „Rusko bombardovalo odpůrce prezidenta Asada, jehož represe mohou za největší počty mrtvých v Sýrii i za nejvíce uprchlíků,“ podotkl k tomu Zlatuška.

Další odpovědi poslance najdete zde

Čtenářka Kateřina Karásková se následně poslance za ANO ptala, proč Německo obrátilo v uprchlické krizi, nejdříve přijímalo běžence v obrovských počtech, ale nedávno ohlásilo, že je bude vracet. Proč? „Uvidíme, zda Německo opravdu změnilo postoj ke skutečným uprchlíkům. Že nemají zatížené země kapacitu na vyřizování správní agendy prověřování uprchlíků, je při bojkotu distribuce vyřizování vcelku zřejmé,“ odvětil zákonodárce.

A pak došlo na srovnávání současné nenávisti proti uprchlíkům s nenávistí vůči Židům z minulého století. „Dobrý den, pane Zlatuško, právě jsem si přečetl vaše vyjádření, ve kterém nacházíte paralelu mezi současným odporem k islámu a předválečným antisemitismem. Tak se ptám: Co, pane Zlatuško, víte o islámu? Odkud podle vás pramení nenávist muslimů k Židům? Četl jste Korán nebo nějaké sbírky hadísů, abyste mohl správně hodnotit, srovnávat a vytvářet pak vhodné paralely?“ ptal se Jiří Čížek. Poslanec odvětil: „Četl jsem leccos. Možná byste mohl číst méně nesmyslů vy.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

16:57 Pekarová slíbila šetřit. Ale poslanci prolétali miliony. Na „setkání s výbory“

Japonsko a Singapur, Korea, Mexiko a Paraguay. To byly nejnákladnější cesty výborů Poslanecké sněmov…