Čtvrt století jsem čekal, než naši zemi někdo zvelebí, vysvětloval Keller své politické angažmá

20.05.2014 18:54

Sociolog Jan Keller je jedničkou kandidátky ČSSD pro nadcházející volby do Evropského parlamentu. Prostředků, které politici používají k oslovení voličů, je nepřeberné množství. Keller si dnes vybral internetovou diskuzi s potencionálními příznivci.

Čtvrt století jsem čekal, než naši zemi někdo zvelebí, vysvětloval Keller své politické angažmá
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Keller

Na otázku jednoho ze čtenářů internetového serveru Novinky.cz, proč přijal nabídku vést kandidátku ČSSD, odpověděl takto: „Čtvrt století jsem čekal na to, jak naši zemi zvelebí lidé, kteří si s komunisty nezadali. Protože jsem se nedočkal, rozhodl jsem se vstoupit do politiky.“ 

V rozhovoru odmítl rozšiřování Evropské unie o země z balkánského poloostrova. Za současné situace by to prý vedlo k destabilizaci celé Unie. „Evropská unie má obrovské vnitřní problémy a jsem přesvědčen, že je třeba nejprve řešit tyto problémy, a teprve potom uvažovat o dalším rozšiřování,” myslí si jednička sociálnědemokratické kandidátky.

Aby voliči věděli, kam si ho mají zaškatulkovat, ochotně poskytl sebeanalýzu. Označil se za „levicového socialistu po sociální stránce, po stránce politické spíše za liberála a po stránce kulturní za konzervatice“.

Do otevření volebních místností zbývá pár dní a tak otázky čtenářů zamířily i do vod Evropské unie. „Evropská unie by se měla zbavit nadbytečných byrokratických mechanismů a měla by bojovat proti finančním spekulantům a daňovým rájům,“ myslí si Keller. Jednou z programových priorit ČSSD pro volby do EP, kterou se sociální demokraté snaží nalákat voliče, je udržení sociálních jistot. Keller v souladu se stranou chce Unii „postavit na solidaritě a respektu k lidským právům“.

Profesor Jan Keller je známý levicový sociolog, filozof, publicista a environmentalista. Je lídrem kandidátky České strany sociálně demokratické pro volby do Evropského parlamentu. O křeslo v Evropském parlamentu se ucházel již v roce 2009 na kandidátce Demokratické strany zelených, ale neúspěšně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…