Čtyři dny v životě fotbalového bosse: Sluneční brýle za 12.625, boty za 16.450, k tomu 34 tisíc hotově z bankomatu a jídlo za 13.223 korun

27.10.2018 6:19

Nad těmi čísly přechází zrak. Poté, co v pátek ParlamentníListy.cz vydaly přehledný materiál o platební kartě, kterou měl užívat bývalý funkcionář fotbalové asociace Michal Prokeš, se naše redakce pustila do detailního rozboru jednotlivých transakcí.

Čtyři dny v životě fotbalového bosse: Sluneční brýle za 12.625, boty za 16.450, k tomu 34 tisíc hotově z bankomatu a jídlo za 13.223 korun
Foto: repro youtube, Dukla Praha, tan
Popisek: Michal Prokeš

K analýze jsme si ze stovek plateb, které proběhly na kartě STESu, vybrali několik horkých dnů v červnu letošního roku. Konkrétně se jednalo o období mezi 13. a 16. červnem, tedy mezi středou a sobotou. V té době se na kartě, která patří STESu a vypadá jako bezedná, odehrálo hned několik pozoruhodných plateb.

Nejprve došlo 13. června k platbě v Portugalsku. Konkrétně v obchodu Sunglass Hut Site v Lisabonu. ParlamentníListy.cz navštívily online obchod a zjistily, že se daná společnost zabývá prodejem slunečních brýlí. Karta, kterou měl zjevně v držení propuštěný fotbalový funkcionář Prokeš, zaznamenala "ztrátu" skoro 13 tisíc korun. Zjevně za jedny hezké brýle. Tentýž den bylo v bankomatu vybráno ještě v přepočtu 14.156 korun v hotovosti. 14. června byla platební karta STESu znovu v akci.

"Nákup u obchodníka", šlo o honosnou Restaurante a Pastorinha Carcavelos, vyšel na 13.223 korun. 16. června, znovu jsme v Portugalsku, byla učiněna další platba. Za obuv GEOX na letišti zaplatil STES 16.450 korun. Kopačky jsme v sortimentu nenašli.

Ještě týž den bylo vybráno v hotovosti 20 tisíc korun na Praze 6.

Čtyři dny tak platební kartu STES, kterou měl užívat ředitel sportovně-technického oddělení Fotbalové asociace ČR, vyšly na 76.454 korun českých.

A co na to FAČR? „Celou situaci, spojenou aktuálně i s kontrolou hospodaření akademií ze strany RKK FAČR, jsme komentovali naposledy citací pana předsedy Martina Malíka pro ČTK. Další detaily spojené s užíváním karty společnosti STES ze strany Michala Prokeše považujeme v tuto chvíli za interní záležitost obou stran a nebudeme ji dále komentovat," řekl pro ParlamentníListy.cz tiskový mluvčí Michal Jurman. Na otázku případného podání trestního oznámení již nereagoval.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…