Čtyři mrtví po útoku v Londýně včetně útočníka. Tamní muslimové se od akce distancují

22.03.2017 20:31

Čtyři mrtví, mezi nimi i pachatel – to je výsledek teroristického útoku na Londýn ze středečního odpoledne. O jeho identitě zatím není nic známo, britští muslimové se však od útoku vehementně distancují.

Čtyři mrtví po útoku v Londýně včetně útočníka. Tamní muslimové se od akce distancují
Foto: pixabay.com
Popisek: vlajka Velké Británie

Před šestnáctou hodinou středoevropského času (patnáctou v Británii) najel na Westminster Bridge, mostu vedoucím k britskému parlamentu, muž s autem do skupiny chodců. Poté pokračoval v šílené jízdě dál až před parlament, kde zaútočil s nožem na ochranku, která jej následně zastavila za pomoci střelných zbraní.

Takto útok zachytili svědci:

 

 

Podle aktuálních zpráv, které zveřejnila britská policie, stál útok prozatím čtyři životy, jeden z nich je samotný pachatel. Druhým pak policista, kterého pobodal u vchodu do parlamentu. Další dvě osoby měly zemřít na mostě, kde pachatel ještě před útokem najel do skupiny chodců. Zraněných má být celkem více než dvacet, většinou z řad chodců na mostě.

Útok a následná střelba vyvolaly paniku v davu turistů před parlamentem, kteří začali prchat. V bezprostřední blízkosti útoku byla i školní třída, která byla v parlamentu na exkurzi. Všechny děti jsou však prý v pořádku.

Zároveň policie po devatenácté hodině vydala prohlášení, že útočník byl definitivně pouze jeden. V souvislosti s jeho identitou se jako první objevila verze, že má jít o „muže asijského vzhledu“, později ještě přibyly verze s bílým holohlavým mužem a černochem s bradkou. V této souvislosti se objevila hypotéza, že za útokem mohli stát dva azylanti.

Před devatenáctou hodinou vydala prohlášení Muslimská rada Velké Británie. „Jsme šokovaní a smutní z útoku na Westminster.“ Muslimové ujistili, že ve svých modlitbách jsou s oběťmi, a zdůraznili, že je příliš brzy spekulovat o útočníkových motivech. Ocenili roli policistů a záchranářů a dodali, že „palác ve Westminsteru je centrem naší demokracie a všichni musíme zajistit, aby nadále sloužil naší zemi a lidem s jistotou a bezpečím“.

Prohlášení britských muslimů:

 

 


 

reklama

autor: jav

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…