Čuměli na holky jak na dobytek. A Jan Čenský... redaktorka si pustila ČT a zděsila se

05.02.2019 14:14

Novinářka Alena Zemančíková se zamyslela nad soutěžemi krásy. Je toho názoru, že podobné soutěže veřejnoprávní televize vysílat nemá. Ve sloupku pro Deník Referendum vysvětlila proč. Soutěže krásy jí připomínají aukce dobytka.

Čuměli na holky jak na dobytek. A Jan Čenský... redaktorka si pustila ČT a zděsila se
Foto: Repro ČT
Popisek: Novinářka Alena Zemančíková

Alena Zemančíková si jednoho dne pustila televizi, jen tak, aby v místnosti nebylo příliš ticho. A zůstala s úžasem hledět na to, co  viděla. Viděla soutěž krásy. Jacísi „spokojení strejci“ hodnotili mladé dívky v plavkách. Podobně, jako když farmáři hodnotí dobytek a posuzují, jestli se ho vyplatí koupit.

Anketa

Česko uznalo za prezidenta Venezuely Juana Guaidóa. Souhlasíte?

hlasovalo: 14409 lidí

„Vašnostové, vesměs zástupci průmyslových a obchodních společností a s nimi spojené reklamy (čtyři z nich angažováni v automobilovém průmyslu, jeden v bulvárních médiích) seděli v řadě jako při aukci dobytka nebo závodních koní a posuzovali – podle slov moderátora Jana Čenského – nejen krásu, ale i talent dívek. Moderátor spokojeně konstatoval, že zatímco v Americe zakázali promenádu v plavkách, u nás si můžeme dovolit i přehlídku spodního prádla,“ napsala publicistka.

V Československu a potažmo i v České republice soutěž běží s menšími přestávkami po desítky let. Dlouhá léta se o pořádání soutěže staral pan Miloš Zapletal, ale před deseti lety soutěž prodal a dnes s ní nechce mít nic společného. Podle informací serveru Blesk.cz je mu smutno z toho, jak vypadá soutěž dnes.

Smutno je i publicistce Zemančíkové. Z toho, že veřejnoprávní televize vysílá pořady, ve kterých se s ženami zachází podobně jako s dobytkem.

Dívky samotné si v tu chvíli užívají svých pár minut slávy, ale jak dlouho budou slavné? Pár minut, pár hodin? Jeden rok? A co až budou o něco starší a pánové z poroty budou raději hodnotit mladší dívky a po ženách neštěkne ani pes? Tedy pokud se dnešní soutěžící nerozhodnou, že se nebudou věnovat něčemu smysluplnějšímu a nebudou se snažit uplatit smysluplně nějaký svůj talent.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…