Čunek: Desítkám rodin klientů H-Systemu hrozí, že přijdou o byty

16.05.2014 12:00

Dalším klientům zkrachovalé firmy H-System hrozí, že přijdou o své byty, které si již zaplatili. Jde o 56 rodin v Horoměřicích u Prahy, celkem asi 200 lidí. Na dnešní tiskové konferenci o tom informoval senátor Jiří Čunek (KDU-ČSL). Vývoji se prý snaží zabránit. Soud se má uskutečnit v úterý 27. května. Podle Čunkovy mluvčí Terezy Melišové bude rozhodovat o návrhu konkurzních správců na vystěhování lidí z jejich nemovitostí.

Čunek: Desítkám rodin klientů H-Systemu hrozí, že přijdou o byty
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Jiří Čunek

„Cílem mého snažení je, aby poškození H-Systemu, kteří si své domy postavili a třikrát zaplatili, nebyli vyhozeni na ulici," uvedl Čunek v tiskové zprávě. Podle něj se do věřitelského výboru dostali lidé, kteří chtějí z konkurzu pouze své peníze, a nikoli ti, kteří tam mají navíc své domy, ve kterých žijí.

Čunek také tvrdí, že přístup prvního insolvenčního správce Karla Kudláčka byl daleko přínosnější a prospěšnější pro poškozené než přístup nových správců. Jako příklad uvedl prodej stavebních pozemků za 17 milionů korun, z nichž pak správce údajně prodal jednu třetinu za 400 milionů korun.

Už dříve podal trestní oznámení na advokáty Ivo Mráze, Josefa Monsporta, Hanu Marvanovou a soudkyni Evu Hodačovou pro podezření z možného podvodného vedení konkurzu H-Systemu. Marvanová, která je nyní náměstkyní ministryně spravedlnosti, na něj naopak podala trestní oznámení pro podezření z křivého obvinění a tvrdí, že o ní uvádí lži.

Společnost H-System uzavřela po svém založení v roce 1993 se stovkami zájemců smlouvy o výstavbě a převodu bytů a domků v okolí Prahy. Na podzim roku 1997 ale firma zkrachovala, když stihla dokončit jen 34 rodinných domů. Majoritní akcionář H-Systemu Petr Smetka byl za vytunelování společnosti pravomocně odsouzen na 12 let vězení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam, čtk

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…