Čunek a Valenta, největší oblíbenci Zlínského kraje

08.10.2016 20:07

Přepočteno na preferenční hlasy, právě Jiří Čunek, lídr lidovců a Ivo Valenta, jednička Soukromníků a Svobodných, dokázali celkem přesvědčivě strhnout své voliče. První si na konto připsal 14 tisíc přednostních hlasů, senátor Valenta pak přes 4 tisíce. Tato čísla představovala zhruba třetinu všech přednostních hlasů, udělených lídrům kandidátek.

Čunek a Valenta, největší oblíbenci Zlínského kraje
Foto: Daniela Černá
Popisek: Senátor Ivo Valenta na obecním úřadě v Komni

Zlínský kraj tak evidentně ukázal, kdo je jeho oblíbenec. KDU-ČSL v celkovém hlasování získala téměř 23 procent, ANO necelých 16, STAROSTOVÉ A NEZÁVISLÍ téměř 12, KSČM osm, shodně jako Svobodní a Soukromníci. Při pohledu na výše zmíněné preferenční hlasy je však patrné, že mnozí voliči vybírali cíleně. Zatímco poslankyně hnutí ANO Margita Balaštíková, ověnčená hned několika funkcemi ve sněmovně, získala jen 1 743 přednostních hlasů a lídr KSČM Ivan Mařák 1 558 hlasů, Valenta s Čunkem dali společně téměř 20 tisíc přednostních hlasů.

Namátkou odjinud: Poslankyně ANO Radka Maxová, jednička kandidátky v Jihočeském kraji, si připsala 2 095 přednostních hlasů. Dana Drábová (STAN, Středočeský kraj) jich měla hned 11 592. Za sebou nechala i lídra STANu, kolínského starostu Víta Rakušana. Dnes již spíše exhejtman Michal Hašek (ČSSD) měl i přes silně negativní mediální kampaň víc jak 8 tisíc přednostních hlasů.

Jiří Čunek

  • KDU-ČSL
  • ANO křesťanským hodnotám
  • senátor

Právě Hašek se na tiskové konferenci vyjádřil k jihomoravskému Waterloo sociální demokracie na jihu Moravy. ČSSD sice skončila třetí, což nezní nijak zle, jenže táhla do politického boje s jasnou představou vítězství. A to se nepodařilo. Českem se podle Haška přehnala po oranžové tsunami další velká tsunami, jen je to tentokrát tsunami Agrofertu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

12:53 Úplně jinak. Reforma „slovenské ČT“ tak, jak se o ní nepíše

Na Slovensku je rušno kolem veřejnoprávních médií. „Největší likvidátoři svobody slova se dnes pasuj…