Čunek dál kraluje popularitě mezi hejtmany. Ale pražský primátor je na tom špatně

21.09.2019 11:00

ParlamentníListy.cz mají k dispozici měření popularity hejtmanů, kam patří i pražský primátor Zdeněk Hřib, od agentury Phoenix research. Ta svůj sběr uskutečnila od 5. srpna do 10. září letošního roku na velkorysém vzorku 1.269 respondentů po celé republice.

Čunek dál kraluje popularitě mezi hejtmany. Ale pražský primátor je na tom špatně
Foto: Daniela Černá
Popisek: Jiří Čunek, senátor, hejtman Zlínského kraje

Anketa

Kdo by byl lepší předseda TOP 09?

hlasovalo: 13252 lidí
První post v rámci popularity drží i nadále zástupce Zlínského kraje Jiří Čunek, sympatii mu vyslovilo 28 procent dotázaných. Vzhledem k jeho minulým kauzám však Čunek obdržel i třetí nejvyšší procento negativního vnímání, hned 37 procent. Hůře jsou vnímáni už jen dva zástupci krajů: Prahy a Královéhradeckého kraje. Zatímco o hejtmanovi Jiřím Štěpánovi není vůbec slyšet a jedná se o prakticky nejmíň viditelného hejtmana (obliba pouhých 7 procent a negace 43 procent), Zdeněk Hřib (Piráti) si doposud získal jenom 12 procent popularity, ale současně i 38 procent negativních hodnocení.

Jiří Čunek

  • KDU-ČSL
  • ANO křesťanským hodnotám
  • senátor

Druhé místo v pomyslném klání drží Martin Půta, od listopadu 2012 hejtman Libereckého kraje. Na slávě mu neubírá ani jeho ustavičně se opakující jméno v souvislosti se soudními stáními. Bronz, co se popularity týká, obdržela dvojice hejtmanů Ústeckého a Pardubického kraje, tedy komunista Oldřich Bubeníček a socialista Martin Netolický. Oproti předešlým měřením si nejvýrazněji (o deset procent) polepšil plzeňský hejtman Josef Bernard z ČSSD.

Své jisté má ve středu tabulky Jaroslava Pokorná Jermanová (Středočeský kraj, ANO) nebo Bohumil Šimek (Jihomoravský kraj, ANO). Trio nejmíň oblíbených hejtmanů pak tvoří Ivo Vondrák (Moravskoslezský kraj, ANO), Ivana Stráská (Jihočeský kraj, ČSSD) a již zmíněný socialista Štěpán z hejtmanství v Hradci Králové.

První obrázek ukazuje celkovou popularitu, druhý pak rozdíl oproti předešlému období (zdroj, Phoenix research)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…